una hora

Inte så illa med skola från 11 till 12. Snart äter vi och sen ska det övas igen. Solen skiner och jag fortsätter med shorts. Livet ler! Ha en bra dag, puss!

whyyyyy

Gomorron! Hatar dagar som denna. Vaknade 8 och gick i duschen och sku äta morgonmål och så kommer en också ganska sur Fede och säger att han just fick en textare att vi börjar först 11. Gaaah varför kunde inte detta meddelas igår. Sku ha vari helt kiva. Annars sku de int vara så paha men jag har nu vått hår och skoluniformen ren färdit påklädd så det är kanske inte bästa kombon att gå tillbaka och sova med. Nå tror jag ser lite på Friends till 11. Men alltså inge fel nog med att börja 11 haha. Det betyder 2 timmar skola och sen veckoslut, ayayay!

Ny design

Nåjaa tänkte att det kanske skulle vara dags att göra något åt den tillfälliga designen så det blev nu en sånhär denhär gången. Nu ska jag sova men före det se ett avsnitt Friends. Tur att jag börjar en timme senare imorgon så får jag sova lite längre, det behövs verkligen! Gonatt!


There's just something about this picture that I love; it's so caught in a moment


Ledig dag!

Som rubriken säger så har det varit en ledig dag idag. Vet inte varför men igår på kvällen så ringde de från skolan och sa att vi inte har skola. Kunde inte komma mer lämpligt, sjukt hur trött jag var. Så idag har jag varit utvilad. På morgonen typ 12tiden gick jag snabbt och sköta ett ärende och när jag kom hem måste jag byta till shorts för jag hade helt otroligt hett. 3tiden for vi till Mati och fixade och målade lite på scenografin till familia a jugar. Helt sjukt hur kreativa dom är här! Vid nåt skede kom Facu, Charline och Fede där förbi och ville att jag skulle komma med dem så det gjorde jag. Cyklade nu lite omkring och så mötte vi upp Candela och Tito och for till nån paikka där nåt bänd sku spela. Senare kom dit andra också. Riktigt roligt var det och de bästa var att det är början på våren och jag klarade mej med shorts och tskjorta hela dagen!

REGN

Värsta ovädret ute! SÅ COOLT! Det regnar för fullt och blixtrar precis hela tiden. Är helt i extas typ, skitcoolt. Det bästa är att det har varit varmt och halft soligt hela dagen och nu först regn. Jag tycker regn är så mysigt! Det var roligt att gå hem för det regnade inte ännu då men blixtrade hela tiden, helt som nå paparazzis haha.
Nu ska vi på Rotary middag, börjar först klockan 9. Hoppas iaf det blir god mat. Åtminstone bra sällskap! Rotary"mötena" går ut på att man äter middag och några från vår skola är alltid med så vi chillar alltid ungdomarna för sej så mötena är roliga. Gotta go nu, hejdå!

25 september

Halåååå! Helt sjukt, snart är det ju ren oktober. Tiden går fort när man har fun! Igår fick jag gå ut jeejeee. Idag har jag inte gjort så mycket, typ sovit. Sen kom kanadensaren och hennes hostbror hit och så sov vi lite till... Trötta haha. Nu är här några andra också och för tillfället tatueras min rygg med antagligen väldigt fiffiga texter haha. Snabb uppdatering blir dethär ba, ska nu socialisera mej lite mer. Adjööööö

I can't keep my hands out the cookiejar

Hello! Dagen idag gick ut på att sova. Blev väckt 1-tiden för lunch och gick efter det och sova igen. Klockan 4 blev jag upplockad och så gick vi till nån paikka för att öva på familia a jugar. Där var vi typ resten av kvällen.
Nu väntar jag på att Mary ska komma hem för att Rodolfo kan inte bestämma på egen hand om jag får fa ut idag eftersom jag var igår... Löjligt tycker jag. Jag frågade om jag får fa ut och så fick jag som svar att jag gick ut igår och kan inte gå ut varje dag. Aha, nå det är det som veckosluten är till för. 2 dagar på en vecka är ju inte varje dag... Nåjoo får se, hoppas jag får. LAME om inte punkt punkt punkt. Nu ska vi äta tror jag och efter det borde jag göra mej färdig men vill inte göra det för om jag sen inte får gå ut. Men jag har nog betett mej så bra så varför sku jag inte få, jag bara ler snällt.

Sometimes you will never know the true value of a moment until it becomes a memory.

Dagens skoldag idag gick ut på att jag ägde på mattatimmen och resten av dagen fick jag massage. Najs säger jag! Sen jag kom hem har jag inte gjort så mycket, talat på skype och sett på Friends. Ska ännu se nåt avsnitt Friends och sen sova lite. Klockan 5 far vi till Miguel och lagar resten av plättarna och senare på kvällen ska jag på volley-boll träningar. Ser framemot det! På kvällen vet jag inte vad vi gör men det är ju fredag så kanske vi far till el pub. Aja, får se. Hoppas på en riktigt solig dag imorgon! Så skönt att bara ligga och sova i solen och lyssna på musik eller läsa en bok!

plättar

Hej! Ingen av oss orkade öva så vi stack till butiken iställe och köpte ingredienser till att laga plättar. De blev ganska yummiee men vi hann inte laga alla till slut pga lite missförstånd... Lagar säkert resten imornon. Nu är vi ganska många här hos oss och bara chillar. Tror inte jag far nånstans mera idag. Nu ska jag socialisera mej>

random pics

operation på g...
operation på g....

Mi hermano!

There'll always be that one girl who's prettier than you. What you've got do to is find the guy who doesn't care.

HEJ! Senaste dagarna har gått så snabbt! På måndagen hade vi skola som normalt men på tisdagen hade vi bara några timmar specialprogram och efter det hade vi ledigt. På kvällen blev det partyy för det var "dia de la primavera" (vår-dagen typ). Blev upplockad klockan 1, så kanske det är bättre att säga att på natten blev det party... Före det sov jag i nästan 3 timmar så att stiga upp och börja fixa sej var inte det trevligaste jag varit med om. Men iaf när vi sen kom till festen så blev jag mycket mer taggad. Här är det sådär att man inte har fester hemma hos sej utan man har dem någonstans och sen kommer en massa (100-200) mänskor dit. Före det betalar man till dem som har festen 15peso (ca 2€) och så är det "open bar". Hade sjukt roligt och det hände en massa.


På onsdagen var det "de studerandes dag" så vi hade ledigt. Blev väckt typ halv ett för att äta lunch och efter det talade jag en stund med vänner. Sen gick jag ut i solen för att läsa lite och ta en powernap och hade det skönt i endast toppi och shorts. Märkte dessutom sen att jag hade fått rajan av min topp... Så att det nu ren under första "vår-dagen" är sådär varmt kan inte betyda nåt annat än att på sommaren kommer här att vara ganska så varmt. Och det älskar jag!
Idag är det mulet och inte så varmt tyvärr men hoppas på att solen snart börjar titta fram. Snart ska vi fara och öva på familia a jugar. Ha det bra! ♥

söndag

Hellurei! Gårdagen var helt sjukt nice! Hade super roligt! Kom hem 7-tiden och sov i några timmar. När jag vaknade grattade jag min hostmamma och så for vi till en restaurang och äta. När jag kom hem skypade jag med pappa, Lukas och Celinn, roligt att se dom!
5tiden kom tjejerna här förbi och så gick vi till en park typ 50 meter från vårt hus. Där var nån happening med musik osv. Vi var där en stund och drack mate och bara chillade. Sen efter det for vi och gå omkring lite och så kom jag hem. Marys vänner var här och vi firade hennes födis.
Just slutade jag tala med Jenny på skype, härligt att tala med henne! Trots att det har hänt nåt med min röst och det låter ganska så fel när jag talar :D.  Nu ska jag sova och enligt mina uträkningar hinner jag sova i typ 6 och en halv timme.... I alla fall är det 2 och en halv timme längre än förra natten... Kommer att vara död imorgon i skolan men sånt är det argentinska livet.... Gonattt!

17.09.2011

Halåj! Allt e bra, har inte riktigt haft tid att blogga. Orkar inte skriva allt vad jag gjort så tänkte bara meddela att jag lever. Idag blir det partyyy. Jeeee!

viva la fiestaaaaaa

Hola! Har varit en bra dag once again. Var helt sjukt trött i skolan för igår på natten klockan halv 3 vaknade jag och var pigg och kunde inte somna fastän jag var skittrött. Kunde somna sen först efter nästan 2 timmar....
Efter lunchen for vi igen till Mati och öva på familia a jugar och det är också det enda jag gjort idag. Var där hela dagen typ. Nu ska jag nog se avsnittet Friends jag inte kunde se igår och sen sova och hoppas på att jag kan sova hela natten. Gonatt!

You're beautiful!

Holaaa! Var helt sjukt trött idag, vaknade nångång 5-tiden och frös helt sjukt och satt mera kläder på och så tog det en stund att få värmen upp och sen måste jag typ vakna. Skolan var helt ok, jag trodde aldrig att jag ens skulle tänka tanken och verkligen aldrig säga att jag faktiskt saknar finska skolan piku lite. Att verkligen måsta göra en massa. Kommer att ångra det där senare!
Efter skolan gick vi till abuela och äta eftersom föräldrarna var i Mar del Plata. Sen for vi till Mati och öva på familia a jugar. Vår klassanda är så bra och mänskorna är härliga!
När vi kom hem planerade vi en liten resa till Buenos Aires nåt veckoslut här snart, jeee! Dessutom så har min mamma födis på söndagen och jag ska baka en kaka till henne har jag lovat. Enda problemet är att om jag har förstått rätt så har dom inte ordentlig "bakningskakao" här i Argentina och det är ju en ganska stor del av kakan jag tänkt baka. Aja, får se hur det löser sej :p. Nu ska jag se på ett avsnitt Friends och inte koncentrera mej på nåt annat och sen ska jag sova. Gonatt!
Ps. Sonja dina kommentarer gör mina dagar gladare! :D ♥ o svare på din fråga va rätt som du själv gissa, nä, de händer int på en dag ;) :D
pps. kopplade kameran just för att sätta bilderna från idag på datan, 500 bilder....

If you want to be loved for who you are, you need to be yourself.

Hola! Idag har varit en ganska normal dag. Har inte gjort så mycket, var i skolan, kom hem, var hemma och skypade med en vän och var efter det med mina kompisar. Vi var först hos Agos och for därifrån till la plaza där vi satt och drack mate. 7 tiden for vi till Mati och öva på familia a jugar och lite senare kom även Cesar, Fausto och Tomas dit. Vi hade nog ganska roligt. Jag diggar så mänskorna här. Helt annan meininki än i Finland, på ett så bra sätt. Nu ska jag gå och sova tidigt för en gångs skull, klockan är 10 över 10. Vet inte när jag senast kunnat gå så tidigt och sova, härligt! Gonattt!

Love life for what it is. Never hate life for what it is not.

Hej! Så skönt igår att inte göra nåt och bara ta det lugnt.
Idag är det nån dag och vi for till skolan bara för att ha typ en morgonsamling. Sen kom vi hem och nu väntar jag på att vi ska äta. Är sjukt hungrig. Senare ska jag säkert möta upp tjejerna, får se vad vi hittar på.
Canadiensia, Mexicano y Finlandesa

9/11

Hej! Sorry för att förra inlägget blev lite råddigt, hade sjukt bråttom när jag skrev det.
Igår så var vi först alltså och köpte kläder till Giuli och efter det gick vi till Filípides (ett café här) och satt där ganska länge. Vi drack submarinos. Det är som kakao men man får varm mjölk och en stor chokladbit som man sätter i mjölken och rör om så den smälter. Så coolt! Haha. Efter det kom jag hem och förberedde mej inför kvällen.
Halv 12-tiden kom Giuli och Agos och hämtade mej och så for vi till Miguel. Där åt vi empanadas. Första gången jag åt såna och de var helt supergoda! När vi ätit for vi till en fest. Det var ganska så fullt där med mänskor från vår skola osv. Jag har aldrig fått så många komplimanger i hela mitt liv som igår. Haha allltså helt sjukt många mänskor kom fram till mej och sa att jag var vacker att jag hade fint hår och ville ta foto med mej. Estoy famosa....
Har ingen aning vad klockan var när vi drog till disco. Haha det coolaste där är att jag är frendi med ägaren av hela stället och DJ:n. När jag dansar så hör jag allti mitt namn eller typ la rubia eller nåt liknande i högtalarna. Halv 7 tiden började vi röra oss hemåt.
Idag sov jag till 14, då blev jag väckt för vi sku äta. Sen dess har jag i princip inte gjort nåt. Städat mitt rum, varit i duschen och inget annat. Helt skönt nog.
Om jag har förstått rätt så har vi ingen skola imorgon. Score!
Ha det så bra! Adios!
PS. Helt sjukt att det har gått 10 år redan sen 9/11. Kan inte fatta att det har gått så snabbt.

Dålig uppdatering, sorrryyy

Hola! Som rubriken säger så är jag ledsen över den dåliga uppdateringen, har varit sjukt busy. På torsdagen var jag alltså med Flor och vi åt glass och så bongade vi några killar från vår klass som spelade fotis så vi hängde med dem en stund. Sen kom hennes kompis efter oss och så åkte vi runt tills jag måste hem.
På fredagen, alltså igår så hade jag skola som normalt. Efter skolan for vi med Fede till Matis hus, där var flickorna+Eric och Miguel. Vi var där ganska länge och funderade lite på "familia a jugar" som är ett event i oktober med typ nån danstävling osv. När sen vissa måste fara så for vi också. Vi var via butiken och köpte lite mat och så köpte vi lite skolsaker till mej.
Vi gick till Agostina och skype:ade med Janek (en tysk som var här på utbyte före mej) tills vi sedan gick till centrum. Vi gick till en klädbutik och jag fick äntligen shoppa. Köpte två skjortor en ring och örhängen. Jeeeeee. Efter det for vi med min "familj" på nån gitarrkonsert och sen och äta. När jag kom hem var jag sjukt trött men for ändå till Agos och titta på leffa.  3 kom jag hem och fick gå och sova. Sov idag till halv 1 när jag blev väckt för vi sku äta.
Nu väntar jag på att Agos kommer hit och plockar upp mej och så möter vi upp Giuli som behöver kläder. På kvällen blir det bileeeet. Chau!

Mar del Plata

Några bider jag tog snabbt från Mar del Plata. Vi stannade bara snabbt så jag sku hinna se lite hur det ser ut så jag hann inte ta några mera bilder.

torsdag

Holaa! Tango-lektionen gick helt bra, smått svårt nog med tanke på att jag har helt annan teknik när jag dansar helt andra sorts danser. Efter det kom jag hem och så hade jag lite problem med att få upp dörren. Haha. Hade nycklarna men fick inte upp dörren. Ei huhhu så jag stod där och skrattade för mej själv när jag inte fick upp den. Det slutade med att jag ringde till Fede som sen kom och öppnade åt mej. Problemet var att jag vred ett varv för lite. Ei huhhu.
Idag hade vi skola ända tills 13, kändes sjukt länge när vi slutat så tidigt varje dag hela veckan. Ska snart gå me Flor och äta glass, yummieeeee. Imorgon blir det skola som normalt, får se vad som hittas på efter det.
Skype:ar just nu med en kompis, igår skype:ade jag med pappa. Kiva att höra vad som händer i Finland! :) Men nu ska jag koncentrera mej på skype samtalet istället för att skriva. Hejdå!

i skolan

HEJ! Sitter just nu i skolans datasal po nagon timme jag inte har en aning om vad det ar. Nojoo helt samma for jag kan blogga istallet. Idag ska jag vara med Charline pa kvallen, forst ska vi ga till ett cafe och bara chilla och efter det ska vi ga pa en tango-lektion. Haha, undrar hur det kommer att ga. Riktigt roligt sakert. Igar var jag som sagt med tjejerna, vi sku ga ut och inte gora nagot trodde jag men sen nar de kom till mej sa visade sej att vi sku ut och springa. Trodde jag, vi gick och ga. Men liksom battre an inget forstas och vi powerwalka nog egentligen. Sen gick vi till parken och gjorde lite muskler och tanjde. 9-tiden for jag hem och ata och sen och sova. Hann sova nastan 9 timmar!!!! Men skittrott ar jag anda haha. Aterkommer senare! Ciao

Martes

HOLA! Hade inte tid att blogga och sen när jag skulle blogga så funkade inte internetet, därför denna dåliga uppdatering. Noche international spårade ut ganska totalt men roligt var det ändå. Tänker inte gå in på några detaljer... På söndagen for vi till en restaurang och äta lunch med min Rodolfos och Marys vänner. När vi kom hem sov jag tills vi åt middag.
Skola på måndagen helt normalt och på eftermiddagen hade vi Educación Física (=jumppa) som gick ut på att tänja lite, sen gå och gå och sen tänja lite. Inte så aktivt jag trodde det skulle va... När jag kom hem skypade jag med en vän tills jag for med Giuli, Agos och Eric till stan. Gick nu lite omkring tills vi gick till Miguels systers butik där vi chilla resten av kvällen. AIJOO!! Jag höll på att glömma! Miguel tränar dans och så hade vi musik på där i butiken och så sade han nåt på spanska som jag inte fatta men han ville tydligen att vi sku gå ut. Sen gick vi alla ut och så fråga han något om nån dans-juttu att om vi brukar göra nå trix eller nåt liknande och så sa jag nä. Sen sa han att sätt händerna såhär och så plötsligt var jag typ upp och ner uppe i luften. Så coolt men ändå så skrämmande. Sen gjorde vi några såndäna coola "noston". Upp och ner i luften bara. Det som förvånar mej mest var att han ens orkade lyfta mej... :D Såna kommer det tydligen att bli mycket av sen när det är nån danstävling mellan klasserna som vi ska delta i.
Idag var jag helt sjuuuukt trött i skolan men vi sluta ren 12 så det var helt chill. Kom hem, åt lunch och talade med en vän på skype i 4 timmar. Nu ska jag ta en powernap och sen går jag med Eve och säkert några andra till la plaza och så ska jag också träffa Charline. Bloggar mer senare. Adios!

NOCHE INTERNATIONAL

Juhuuu! Chillade med sovmorgon idag! Sen for vi till Adrian (fedes bror) med Fede och äta lunch. Naminami kött åt vi förstås! Var där en stund och for sen hem. Jag var hemma en stund tills vi först for till Steffs hus och sen gick vi till Macau (disco/baren) och dekorera inför kvällen. Ikväll är det "NOCHE INTERNATIONAL" som dom ordnar som welcome party till mej och Charline. En massa dekorationer på väggarna osv satt vi och det kommer att bli huippu ikväll! Försöker ta massor foton. Det börjar 2 på nattten så får se vad jag gör före det. 5 timmar dit ännu. Sku kunna sova lite. Vi går säkert före det och äter något, hoppas! Man börjar ju bli lite hungri... Jag tror jag går och gräver fram nåt litet att gnaga på tills dess. Ha det bra! (det kommer jag i alla fall att ha!) BESOS

Mar del Plata

Hej! Igår var vi alltså i Mar del Plata. Det är en stad med ca 700 000 invånare typ en timme härifrån. Där åkte vi till olika butiker runt om i staden tills vi förde bilen till en parkeringshall och lämnade bilen här. Fede behövde skor så vi gick till olika butiker där. Massor sportbutiker och man märker nog att det här är ett fotisland när det fanns tusen och en olika fotbollsskjortor. Jag bongade Converse och deras billiga pris. Oh good hu ska detta sluta. Köpte i alla fall inte ännu ett ända par. Eftersom jag inte kunde välja vilka haha.
Mar del Plata är en stad vid havet och dit far alla på sommaren för där finns långa stränder. Tydligen är det helt smockfullt där under hela sommaren. Igår när vi var där var det helt tomt och sjukt stora vågor.
De hade en massa ärenden att sköta så vi hann inte riktigt gå runt i staden och titta men de sa att vi ska åka dit nån annan gång och bara titta på staden.
Halv sju hade Fede läkare (han opererades en månad före jag kom) och fick den goda nyheten att  han får spela fotboll igen. Efter det åkte vi via mäkken och sen hem. Hemma gick jag ganska genast och sova.

.

Hade 2 timmar skola idag och var hemma ren klockan 10 på morgonen. På dagen åkte vi till Mar del Plata och kom hem 9-tiden. Nu är jag trött och ska sova så jag återkommer om Mar del Plata imorgon.

You may see me stumble once or twice, but you'll never see me fall.

Heyo! Idag har varit en låång dag. Igår var vi på middag/Rotary-möte. Helt chill, åt bara mat och sen i nåt skede så steg vi utbyteselevr upp och sa vem vi var och varifrån. Det är alltså jag, Charline från Canada och Eduardo från Mexico. Det gick ganska sent och efter det när vi äntligen var i bilen på väg (hem, trodde jag) så for vi till ett café för föräldrarna ville dricka kaffe. Jag satt där och kämpade för att hålla ögonen uppe haha. Samma sak gällde i skolan på morgonen eftersom jag inte hann sova så länge. Det var helt ok dag i skolan. Hade enkku och jag var bäst! Helt sjukt att dom har läst engelska i fleeeeera år och ännu också är på lågstadie nivå. Det var så lätt att det var lättare än lätt, man behövde inte ens tänka för det var så självklara saker.
Skulle ha haft jumppa men eftersom jag ännu är ganska förkyld så for jag inte. Iställe talade jag länge med en vän. På eftermiddagen typ 5 tiden kom Giuli och Agos här förbi och vi for till Miguel. Där chilla vi en stund och drack mate. När Miguel måste fara på jobb kyysä Eric mej hem och så har jag hillu här sen dess. Nu ska jag gå och sova, är sjuuuuukt trött! Klockan har ren hunnit bli halv tolv... Just först sluta vi äta middag.
Imorgon far vi nästan rakt efter skolan till Mar del Plata. Jag har inte helt klart för mej vad vi skall göra där men det får jag väl se imorgon. Mar del Plata är alltså en stad typ en timme härifrån som enligt min familj är the most important touristic city. Tar kameran med. Gonatt!
PS. Man vet att man kommit till Argentina när man talar bättre engelska än engelskaläraren.

RSS 2.0