29.10.2011

Hej! Idag är det lördag så det blev sovmorgon för min del! Jeee!  Steg sen upp och fixade lite morgonmål medan jag såg på Friends och sysslade lite med allt möjligt. Sen i nåt skede åt vi lunch och efter det satt jag ute och läste en stund. Haha lite längra än jag borde men måste läsa boken till slut jaja. Fick lite mer färg också, jeejee börjar bli brun! Nåjaa, sen gick jag till Giuli och från henne gick vi till Macau(baren/disco) och dekorera inför kvällen. När vi var färdiga där följde hon med mej till min consejera (counselor, no idea vad det är på svenska) för jag måste tala med henne. Blev sen där en stund och dricka mate. Sju-tiden mötte vi upp Agos och Eve och så hängde vi med dem en stund tills de följde mej hem. Har just ätit middag och tänkte sova en/två timmar före jag går till Giuliana och från henne och bilettä. Har på känn att det kommer att bli en super kväll (natt!)! Ha det bra, hörs imorgon! Chau

Long text but it really makes sense

‎"I am an exchange student. How do you know what is a dream if you never accomplished one? How do you know what is an adventure if you never took part in one? How do you know what is anguish if you never said goodbye to your family and friends with your eyes full of tears? How do you know what is being desperate, if you never arrived in a place alone and could not understand a word of what everyone else was saying? How do you know what is diversity if you never lived under the same roof with people from all over the world? How do you know what is tolerance, if you never had to get used to something different even if you didn’t like it. How do you know what is autonomy, if you never had the chance to decide something by yourself? How do you know what it means to grow up, if you never stopped being a child to start a new course? How do you know what is to be helpless, if you never wanted to hug someone and had a computer screen to prevent you from doing it? How do you know what is distance, if you never, looking at a map, said “I am so far away”? How do you know what is a language, if you never had to learn one to make friends? How do you know what is patriotism, if you never shouted “ I love my country” holding a flag in your hands? How do you know what is the true reality, if you never had the chance to see a lot of them to make one. How do you know what is an opportunity, if you never caught one? How do you know what is pride, if you never experienced it for yourself at realizing how much you have accomplished? How do you know what is to seize the day, if you never saw the time running so fast? How do you know what is a friend, if the circumstances never showed you the true ones. How do you know what is a family, if you never had one that supported you unconditionally? How do you know what are borders, if you never crossed yours, to see what there was on the other side? How do you know what is imagination, if you never thought about the moment when you would go back home? How do you know the world, if you have never been an exchange student?"

It's always a darkest before you see the light.

Hola! Ligger på gräsmattan och solar/facebookar. Livet ser ganska bra ut just nu. Iförrgår lagade jag kladdkaka, namm så gott det blev. Länge fick vi leta efter kakao utan socker. Här har dom bara typ Nesquick men till slut hittade vi bakningskakao. Inte så mycket annat. Har varit i skolan, ätit en megaglass och haft det chill. Ikväll blir det väl middag med girlsen och imorgon utgång. Bloggar mer i nåt skede när jag har nåt mer att säga!

Familia a jugar

Tänkte nu förklara vad det där "familia a jugar" var. Det är nåt som skolan ordnar varje år. Alla klasser deltar och man tävlar mot klasserna i sin egna årskurs (varje årskurs har två klasser). "Abina" ger teman åt varje årskurs och klasserna gör då en dans enligt det temat och skriver egna ord till sångerna. Sångerna är alltså helt "normala" sånger, man bara ändrar orden. Sen är det topphemligt! Haha. Andra klassen får inte veta något. Det som också är ett måste är att någon familjemedlem är med och dansar. Med det menas nån vuxen. Det är oftast någons mamma eller pappa. Vi hade en lärare från skolan, vet dock inte om han är familj med nån från vår klass. En annan sak också är att "abina" inte tävlar mot varandra. De får själva välja sina teman och ingendera "vinner".
Vi fixade massor på scenografin. Har tyvärr inga foton på det och det stör mej massor för vi hade helt sjukt mycket olika, helt jätte påsatsade, grejer. Kläderna/utstyrseln (heter det så?) var också ganska panostus. De flesta har säkert sett bilder på facebook.
Vår årskurs fick som tema "infantil". Det finns inte ett ord på svenska för infantil men det är liksom "barnsånger" och det som hör till det.
Vår "föreställning" gick ut på att vi elever var "dockor" och Gustavo (läraren) var typ tomte. Det var jul och vi dockor var helt stilla och han duuna nu lite där tills han somna och då vaknade vi och dansade alla tillsammans tills han sen vaknade igen och då gik vi tillbaks till att vara dockor. Helt sjuukt makee allt dedär! Har en video men Juan som tog den var på ett dåligt ställe så den är filmad från en dålig vinkel och lite skakig. Lägger upp den om det går, filen är nästan 3Gb så tror att det inte går. Åtminstone sätter jag lite foton.
Det bästa är att alla är med på det och klassandan blir jättebra. När man vanligtvis är i sina "grupper" så till familia a jugar så är alla en grupp.
Och så vann vår klass över den andra klassen så vi var alla glada! Vi gick ut och äta tillsammans och sku efter det fa och festa men alla var så slut så alla for till sig och sova istället haha. Men helt sjukt roligt var det! Och tur att vi vann efter allt jobb vi gjort! I två månader har vi hållit på och fixat på scenografin, planera olika saker som kläder, scenografi osv, öva koreografin och öva och öva och öva och öva.
Hoppas de flesta ungefär fick en lite bättre uppfattning om Familia a jugar.

.

Hej! Markte just att jag int bloggat pà en evighet! Har nu helt enkelt inte hunnit. Veckoslutet gick bra, dessutom hade vi ledigt pà màndagen sà det var ett extra làngt veckoslut. Idag bytte jag hus for nàgra dagar. Mina hostforaldrar for pa en resa och ar dar tills sondagen sa undertiden bor jag hos deras bekanta. Hinner inte nu skriva sà mycket mera. Ha det bra och bloggar mer nar jag hinner! Pussss

WE ARE THE WINNERS!

JEEEEEEEE VI VANNN!!!!!!!! VAMOOOOS 5to A!!! Nu är jag snabe hemma för att byta kläder och tvätta bort min mejk. Far till Giuli där vi fixar oss och därifrån vidare till Fausto för att äta och sen blir det en massa firande kan jag berättta er. Puss o kram!

wish me luck!

Imorgon (fredag) är familia a jugar! Har massssssssor att göra ännu och hinner inte blogga. Massor att fixa med olika acessoarer, scenografi, koreografi, kläder osv. Återkommer när allt är över. Hoppas allt går bra och att vi vinner hehe! Wish me luck!! pusss o kram

slutkörd

Hej! Idag har vi övat och övat och övat och övat. Är helt slut, mina ben skakar och jag har inte det minsta energi kvar i kroppen. Är helt slutkörd. Klockan här är 10 och jag väntar på att maten ska bli färdig så jag kan sova sen. Hinner dock inte sova så många timmar (vilket verkligen skulle behövas) för imorgon skall vi till en stad som heter Technopolis med skolan och måste vara vid plazan 5:45. Eller ja det är bara vår årskurs som far. Resan dit tar typ 4 timmar och vi kommer tibaka nångång på kvällen. Vi kommer att gå omkring hela dagen så jag kan nu ren tänka mej hur trött jag kommer att vara. Får sova sen nångång.

Mondayy

Hej! Idag hade jag skola som vanligt men det var helt ok för vi övade till familia a jugar mer än vad vi gjorde skolarbete. Kom hem och äta och ska nu tupplura lite före vi far och öva. Gonatt!


min nya bff


estoy muy feliz

Hej! Igårkvällen var något helt super. Alltså vet inte när jag senast varit på så bra humör. Vet inte vad som hände men alltså jag kunde inte sluta vara glad. Helt sjukt coolt. Och dessutom så sov jag så sjukt gott också fast jag inte hann sova mer än 5 timmar. Sov med en mega nalle som är lika stor som jag ungefär. Den är till familia a jugar och vi lånade den av en flicka och jag håller den hos oss tills familia a jugar och inatt sov jag i dens famn och det var så mysigt och mjukt och skönt.
Idag är det morsdag här och vi var och äta på en restaurang. Sjukt god mat och jag åt helt för mycket. Nu väntar jag på att mina kompisar slutar fira sina mammor och gör nåt med mej istället haha.
Några bilder från igår:
Går sjukt trögt att ladda upp bilder så det blev nu tyvärr inte mera än såhär

Fridayyyy

Hej o hå! Övningar idag igen och nu före det ska ja sova lite. Vad som sen händer vet jag inte, det får vi se. Hoppas på lite träning på kvällen.


Life is like Facebook. People will like your problems and comment, but no one will solve them because everyone else is too busy updating theirs.

Hej! Internetet har inte funkat och jag har varit sjukt busy så har inte kunnat blogga. Familia a jugar är nästa veckas så det är mycket övande och målande på scenografin och att sy våra kläder. Så har alltså inte gjort så mycket annat. Idag var vi efter övningarna hos Miguel och så blev vi hunriga och lagade plättar med dulce de leche. Det blev gott och varenda en plätt blev perfekt, till och med den första. Och inte en enda gick sönder. Go vi! Haha. Ska i nåt skede lägga upp bilder från Buenos Aires men eftersom det tar så sjukt länge så måste jag göra det när jag har tid. Dessutom så tar det extra länge när de är tagna med systemkamera (alltså mycket bättre kvalitet). Nu ska jag vänta på att de andra kommer hem så vi kan äta middag och sen sova. Äntligen fredag imorgon så får jag sova! Helt bra nog att min familj inte vill att jag går ut mer än en gång per veckoslut. Så har man alltid en bra orsak för att stanna hemma och sova ut, det behövs verkligen! Iaf, tills någon kommer hem skall jag läsa lite. Måst ju uppehålla mina svenska kunskaper. Kram!

ps.  Mamma eller pappa, om ni ser det här: Por favor skicka en finsk bok till mej! Det behövs.

Bilder från Buenos Aires, dag 1


image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Min namnsdag idag

Hej! Nu är jag hemma igen. "Resan" till Buenos Aires var toppen. Diggar staden. På söndagen var vi i ett shoppingcenter först och köpte lite nödvändigheter och så åt vi också lunch där (mäkkimat!!haha). Efter det for vi via hotellet till hamnen för att gå lite runt. Var vackert och inte heller så kallt, tog massa bilder. Sen for vi till hotellet för att fixa oss och så for vi till Hard Rock Cafe och äta middag. Åt fajitas och det var sjukt gott! Länge sen jag åt såna sist. Aja, vi gick lite omkring ännu före vi åkte till hotellet och sova.
Idag vaknade vi ganska tidigt och for till Buenos Aires "white house". Det är ljusrött så det heter Casa Rosada. Vet inte helt hu länge guidade turen tog men nog var vi där en tid. Iaf så åkte vi efter det till La Boca. Coolt men ganska turistigt var det. Där åt vi även lunch och på restaurangen var det live tango show och så fick mänskor från publiken också dansa. La finlandesa var bäst. Haha nånää men bäst applåder fick jag nog ;) Kanske för jag var så exotisk haha. Efter det började vi röra oss hemåt. Nu är jag sjukt trött och hoppas att vi äter middag snart så jag sen kan gå och sova, kommer att vara död i skolan imorgon. Gonatt!
Ps. Grattis mofa på födelsedagen!

10.10.10

Exakt ett år sen

Olavarría

Hola! Har varit en super dag idag! Har träffat så sjukt mycket supertrevliga mänskor från en massa olika länder idag. Herregud så jag ser framemot resorna, dom kommer att bli helt huippu. Jag talade lite också med såna som varit som utbyteselever och dom sade att det roligaste under hela året var just resorna med dom andra utbyteseleverna. De som jag träffade idag var helt sjukt trevliga så kommer att bli fawesome!
Nu är jag på hotellrummet i Olavarría och senare ska vi gå och äta. Imorgon på förmiddagen åker vi vidare till Buenos Aires. Har stora kameran med så ska ta mycket bilder. Åtminstone försöka.
Fick en salmiakki-tikkare av Vilma! Dios mio så gott det smakade!!!
Skit kvalitet på sista bilden, jag vet.

Bs As

Hej! Klockan är kvart före 6 på moronen här och vi ska fara till Olavarria nu. Där är det "möte" för alla Rotary-elever i mitt distrikt. Kul! Får tala finska hehe. Efter det far vi till BUenos Aires så kommer inte att kunna uppdatera förrän på tisdag. Ha det bra, kram!

With all the toys in the world, people choose feelings to play with.

Hola! Har helt glömt bort att blogga. Tiden har once again flugit fram och ja jag har helt enkelt inte kommit ihåg. Idag var vi efter skolan och fixa på scenografin och efter det gick vi till Agos. Lekte lite med hennes ursöta lillebror och så. Kom hem och sätta träningskläder på och drog och träna lite med Candela. Nu ska jag fixa mej inför kvällen, det blir middag hos Facundo. Ha de bra och njut, det kommer jag att göra ikväll. Dessutom har jag ingen skola imorgon och på veckoslutet far vi till Buenos Aires.

Massage

Nu ska jag skämma bort mej själv lite med en timmes massage! Sköööönt! Bloggar mer senare. Chao

When you have a hard decision to make, flip a coin. Why? Because when that coin is in the air, you suddenly know what you're hoping for.

Holaa! Idag hade jag skola som normalt men två timmar gick till att se på film. Herregud så bra film, tur att den var på engelska så jag fattade. Helt sjukt "rörande" eller sådär att man verkligen började fundera på saker och ting. Ganska hemsk nog. Men på ett bra sätt.
Efter skolan hem och äta och sen for vi och äta glass. Nam säger jag bara. Tacka gud för att glassen här också är ganska billig. I like. Efter det gick vi till Mati och så mötte jag upp Cande, Charline och Lucia. Med dem gick vi till Monicas hus (hon är en lärare i skolan) för hon fyllde år så vi gick dit och grattade henne och åt lite tårta och smörgåsar. Därifrån gick vi via Candes hus till mej för att byta kläder och sen gick vi och promenera och göra muskler. Vi är varandras personliga tränare från måndagar till fredagar. Nu ska jag se ett avsnitt någå och sen ska vi igen till Monicas hus (nu med "familjen") och äta middag.

Gonatt!

Lite otur med vädret och jag typ frls hela dagen men roligt var det ändå. Tog mycket foton men ska gå och sova nu så lägger upp några imorgon istället. Gonatt!


la laguna

Gomorron! Vaknade just och skall nu fara till la laguna med Fede och några vänner. Det är en lagun nånstans här en bit från Maipu så det blir väl häng där hela/en del av dagen med sol och sim. Najs!! Stora kameran tar jag med mej så lägger upp bilder sen lite senare. Har inte hunnit köpa solkräm så ska ta det lite försiktigt.
Gårkvällen var sjukt lyckad! Först gick jag till Candela och äta empanadas och fixa oss och sen kom pojkarna dit och så for vi till en "joda". 3-tiden for vi till Macau (baren/disco) och kom hem lite tidigare än vanligt (6-tiden). Hade sjukt bra fiilis på så det kunde inte gå fel haha. Nä men sjukt roligt var det! Nu måste jag fa men ha en bra dag! Besos

första oktober

Herrejävlar så fort tiden går! Kan inte fatta att det ren är oktober. Iaf, har inte gjort så mycket idag. Vaknade ren nångång 9 och kunde int sova men såg sen lite på friends och så förrän jag steg upp. The best part kommer nu: Jag åt havregrynsgröt till morgonmål! HUR awesome är inte det?! Skitcoolt tycker jag iaf.
Strålande solsken är det idag och jag gick där i nåt skede ut för att läsa och sen tog jag en liten powernap också. Kiva ylläri när jag kom in och såg ut såhär:
Till och med tydligare i verkligheten... Så nu blir det att skaffa solkräm och få bort dom här fula ränderna. Tydligen ganska så stark sol här... Och det är bara början på våren. Men inte klagar jag inte! Nu ska jag fa och se om jag sku få skaffat en massagetid!

RSS 2.0