29.01.2012

Hej! Sitter och ser på fotis, boca-river. Vamos BOCA! Såklart leder boca ju. Är sjukt täppt i näsan och sku gå och sova tidigt men klockan har nu på nåt sätt ren blivit halv tolv. Var igår också i Guido och av alla tre nätterna jag var där var det här den bästa. Skriver mer typ imorgon eller nån annan dag. Gonatt!

a guidoooooo

Kom hem igår halv sju tiden på morgonen, sov några timmar och drog till poolen. Var på kvällen en stund med Eric och har nu lagat mej färdigt för att åka till Guidos karnevaler. Kommer bli huippu och jag är taggad till 1000!

este es el pasito que les gustan los turros, baila pegadito a la pared♫♪♫

Tjohej! Har haft en super dag! Stannar inte hemma idag och går tidigt och sova som jag hade planerat utan det blir empanadas hos Munchi istället! Passar bättre än utmärkt för mej, en massa härliga mänskor också som jag vill lära känna bättre. Ser riktigt framemot det. På tal om det så ska jag gå och  ladda min kamera nu. Sätter in bilder imorgon om det går!

The girls with beautiful personalities will always be the prettiest ones.

Hej! Igår var jag vid poolen hela dagen och sen på kvällen hade jag middag med Rotary, gick mycket bättre än jag trott och jag åker på resan till norra Argentina! Dessutom så kommer jag också att byta familj den här eller nästa vecka. De vet inte ännu vart, men det får jag veta så fort som möjligt hoppas jag. Lite dåligt att de inte ännu heller vet men jag kan ju inte direkt göra något åt saken.

Sedan efter den gick jag ut med mina vänner och vi gick lite omkring i Maipu och satte oss sedan ner där med mate + bröd med dulce de leche. Natt picnic. Kom hem där halv 4 tiden och vaknade just. Idag tänker jag bara ta det lugnt och gå och sova tidigt.

Några bilder från 15års festen :)

We ignore the ones who adore us, adore the ones who ignore us, love the ones who hurts us, and hurt the ones that love us. Isn't it ironic?

Heej! Vaknade tidigt idag och gick och promenerade. Två tiden gick jag och plockade upp Giu och så gick vi till poolen. Var där en stund men sedan började det regna så vi stack därifrån. När vi promenerade slutade det regna och vi tänkte nästan återvända, thank god att vi inte gjorde det. Oh my god sån storm som bröt ut. Spikregnade, blåste helt otroligt, blixtrade och det var helt hullu. Vi sprang till hennes hus, när vi kom dit var vi helt genomblöta så vi torkade oss och bytte kläder och sen när vi gick ut var det soligt igen. Så gick vi och köpa glass och mat och tillbaka hela vägen till poolen men den var stängd så vi gick till plazan istället. Så har gått mycket idag. Till middag blir det min favorit, asado och senare hittar vi säkert på något med tjejerna. Har lite förväntningar på vad kvällen för med sej hehe.

Value the people who love, respect and trust you the most, and forget about the negative and toxic people who don't deserve you.

Hängt vid poolen är det enda jag gjort idag. Ikväll tänker jag stanna hemma och se på en film och äta lite Fazers choklad. Låter bra i min öron.
Några bilder från en fest förra veckan!

15-års fest

Festen igår var helt super! Kom hem halv 8 tiden på morgonen typ genomsvettig av allt dansande. Tänkte att jag sku berätta lite om hur en 15-års fest är.
Först så kommer alla gäster, sen när alla har kommit så kommer födisbarnet in med sin pappa (lite sådär bröllopaktigt) och hälsar på sin mamma osv. Sen går alla fram och hälsar på henne. När alla hälsat på henne och gått tillbaka till sina bord går födisbarnet till varje bord och tar ett foto med alla i bordet. Sen äts det förrätt, när man ätit färdigt är det dags för valsen. Först dansar hon med sin pappa, sedan med sin gudfar och sen med alla andra männen/pojkarna. Alla andra dansar också, tills huvudrätten serveras. Så blir det oftast nån show i stil med cirkus eller nåt liknande. Lite spel/lekar för gästerna (var helt sjukt roliga!) och efter det mera dansande. Efter det serveras efterrätten (dock inte ännu tårta) och så är "rosceremonin". Födisbarnet säger något om en viktig person i sitt liv och sen går personen i fråga och får en ros. Det är oftast föräldrarna, kanske någon släkting och bästa vännerna som får rosor. Sen blir det en till show, i det här fallet två dansare som dansade och sen började alla och dansa igen. Det bästa är att det är inte bara ungdomarna som dansar utan verkligen ALLA. Så coolt! Sen blir det att sjunga för henne och att hon blåser ut ljusen på kakan. Kaka åt vi typ 4 tiden på morgonen. Sen skålas det med champange och flickorna får ett band med en jordgubbe och i ändan på bandet (inne i jordgubben) så hade alla en viss berlock utom den som får en ring eller något och det är nåt speciellt med det. Sen förändras festen som typ till ett disko, alla dansar och dansar och dansar och har det sjukt kul. Och så delas det ut olika hattar, masker, lysande armband, "hawaiihalsband" osv som alla sätter på sej. Sen där vid nåt skede ganska sent (tidigt på morgonen) så serveras det bröd med kött. Och alla fortsätter dansa. Sen när man går hem så får man en liten present.
Alla fester har också vissa färger. Den här festens färger var ljusröd och grönt. Så alla dekorationer var ljusröda, gröna och vita, klänningen hade de färgerna, skorna, kakan, rosorna som delas ut har den färgens band, allting. I lokalen hänger också enorma foton på födisbarnet.
Hela festen filmas och fotograferas. Och före festen görs också en film av födisbarnet med olika foton på henne (som en powerpoint i princip) som bebis, med vänner, med familj osv. Med hälsningar från kompisar osv.
Säkert ännu något som jag inte kommer på just nu... Som sagt så är 15års festerna väldigt påkostade och det satsas mycket på dem. De är stora också, igår räknade jag ut att vi var över 200.
Det som också är så roligt att alla är helt messis på allt. Tex när de kom in med maten så spelas det musik och alla servitörer kommer in från en dörr med maten och alla klappar och skriker och viftar med servetterna, de vuxna också. Det är sådär härligt avslappnat och galet. Loveeee it!

cumple de 15!

Hade super igår! Berättar mer om det sen! Nu ska jag äntligen på en 15-års fest och ser verkligen fram emot det! Ha det super, pusss!

Karneval

Det jag gjort igår och idag är att jag har hjälpt Eve med att sy fast alla paljetter och pärlor på hennes "dräkt". Ikväll far vi till Guido där karnevalen är. Kommer bli roligt att se hur det är. I denhär dansar jag inte utan sen i den som är här i Maipu. Har höga förväntningar på kvällen! Enda som jag hoppas är att det inte regnar!

fiestafiestafiesta

Halloj! Dagen blev inte som jag tänkt mej. Vi skippade poolen och sydde paljetter och saker på Eves karneval utstyrsel. Typ hela dagen gjorde vi det och fattas massa ännu. Så fortsätter imorgon.
Just har jag fixat mej färdigt och sitter här och väntar på att min syster blir färdig. Sen blir det fest för hela slanten. Ordagrannt. Jag saknar en peso till inträdet, hoppas någon vill hjälpa mej för 19 peso är seriöst de enda pengarna jag har. Känns lite fattigt men vad kan man göra åt saken. Ha en bra och skööni kväll! Pusssss

mi casa es un disastre, mi vida un poco mas ♪

Gomorron! Vaknade just och åt lunch, nu talar jag med världens bästa Joanna! Blir som vanligt la pileta idag och sen på kvällen ÄNTLIGEN fest. Herregud det var länge sen sist.

17.01

Hej! Sådär chill dag som vanligt... På eftermiddagen där 8-tiden gick vi med Eve till "karnevalkontoret" för att testa våra "kläder" för karnevalerna. Det som vi har på oss när vi dansar. Helt sjukt fina!!! Blev super excited och fiilisen blev ännu bättre när de testade trummorna osv. Los corsos de Maipu (maipus "karneval") är i februari men vi testade nu bh:rna som vi dansar i att de passar bra och nedredelarna också. Väntar med spänning!! Efter det gick vi med Eve och köpa lite ingredienser för att kocka ikväll. Vi ska laga capalletinis till oss, Ladis och Cone. Hoppas det blir gott haha.

Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen

Hej! Vaknade just passligt till lunchen. Hade intressanta diskussioner på g igår kväll. Dessutom nån som ringde ti mej som jag inte har nån aning vem men what to do haha, rikit underhållande.
3tiden far vi till poolen med Eve oh är antagligen där hela dagen. Vi hade lite planerat på att laga mat på kvällen, får se hur det blir med det.

dame un beso

Holiii! Var hela dagen med Eve vid simbassängen. Chillade och drack terere där med Ladis, Bufa, Marcos o Munchi. Sen var vi en stund på plazan och drack mate. Ska snart äta middag, sen sova en stund och tolvtiden går jag och plockar upp Eve och mate och så går vi säkert till plazan.

pilee

Hola! Var först en stund med Giu idag och drack lite terere osv och sen kom Eve och plockade upp mej och så gick vi till den andra simbassängen. Diggade den mera! Nåjoo där var vi först vi två sen kom Ladis och hans kompis och så var vi med dem tills vi for hem. Är sjukt trött och sku gå och promenera men det får bli tills imorgon för jag orkar inte.

Tibaka hemma!

Gomoron! Äntligen igår kom jag hem tillbaka till Maipú. Gick med Eve och beställde mat och halv tolv möttes vi igen och gick och hämtade maten och sen for vi med las chicas till Eves hus. Det var super att se dem igen och där satt vi och talade tills 3-halv 4 på morgonen. Vi talade om massor, speciellt om hur det var för dem att tala med mej före jag kom, vad dom tänkte då och vad deras first impression var och så vidare. Sjukt skoj!
Halv 4 tiden åkte vi hem till mej med Eve och väntade en stund tills hon blev upplockad och sen hade jg minibileet för mej själv tills jag tänkte att det kanske var dags att gå och sova.
Vaknade nu och tror att jag går en stund med Giuli och håller henne sällskap när hon jobbar och sen blir det kanske simbassängen med Eve. 32 grader och sol är lovat för idag.

At the playa

Heej! Hitta just wifi här på stranden så tänkte slänga in ett litet inlägg härifrån. Strålande solsken, varmt och skönt sotter ja här med en iskall fruitshake. Inte så illa det här livet u guys.


dale veni veni

Halloj! Hade en helt super skön sista dag på stranden. Utan att bränna mej dessutom. Imorgon blir det att packa ihop sakerna (om jag inte gör det idag vilket säkert sku va bättre) och så far jag hem med Luicina (min äldsta syster). De andra stannar ännu en dag. Men jag saknar Maipu så jag far hem med syrranmin. Dessutom vet jag inte om vi alla sku rymmas i bilen hehe. Har haft en super skön loma men det är dags att återvända till alla mina vänner :) Dessutom har jag några paket där hemma som väntar på mej hehe.
Just har vi ätit middag och efterrätt och tror att vi antagligen åker in till stan eller någonstans. Men det är ännu tidigt, klockan är trots allt "bara" 11.

lpmqtp

Hela två veckorna jag har varit här har jag undvikit att bränna mej och fått en riktigt fin färg. Näst sista dagen ska jag förstås gå och bränna mej så mitt skinn börjar flaga. Ahh guud så typiskt och jag är riktigt arg nu så tänker inte skriva mera.

playaplayaplayaplayaplaya

Jihuuu äntligen sol! Nu blir det playaaaa!

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.

Halloj. Var en stund på stranden fast det vara mulet. Men helt skoj iaf, lärde mej ett kortspel (som jag btw vann överlägset i) och så drack vi mate. Sen for vi en stund till stan och gick lite omkring tills vi sen kom hem. Åt en toast med färskost och dulce de leche (gudomligt gott) och ser på friends. Till middag blir det min favorit, asado. Tills imorgon är det lovat sol så det blir väl en dag på stranden.

gotta be fearless

Gomorron! Klockan är halv 1 och jag vaknade för en tid sen. Är sjukt hungrig så funderar på om jag ska vänta tills vi äter lunch eller äta morgonmål. Tror jag väntar för klockan är ändå redan så pass mycket att jag tror nog att vi äter snart. Svåra problem haha. Inge strandväder idag heller så får se vad vi hittar på.

La verdad es que tengo ganas de verte

Holiiiiz! Eftermiddagen spenderades i tattoo paikkan. Sjuukt coolt att se hur man gör en tatuering så där helt påriktigt hihi. Före det skypade jag en stund med Ina, talade konstant i över en halv timme utan att hon fick säga något haha. Mycket att berätta... Också var vi och äta panqueques före det, gudomligt gott kan jag berätta er. Plätt med vaniljglass, banan och jordgubbar. Yummieeeee.
Imorgon ska det tydligen åska och blixtra och regna så tror inte att vi imorgon heller far till stranden. Men får se!
Hatar lite blogg.se just nu för det går igen inte att ladda upp nya foton... Har ingen aning hur problemet kan lösas...

Don't bother apologizing if you're just going to continue doing the things you said sorry for.

Hej! Igår var ännu en lång varm dag på stranden. Har ännu 5 dagar kvar här, wuhuu! På kvällen åt vi hemma och for sen och äta glass, inte så mycket annat. Vet inte vad jag hade ätit eller vad som hände men jag var helt hyper, kunde inte sluta fnissa och var på helt sjukt bra humör, ganska roligt var det nog haha. Idag blir det ingen strand för det är mulet och inte så varmt och börjar säkert regna snart. Men det är bra för det behövs verkligen vatten här!!
Morgonen började med att det flög glas omkring när två av mina systrar bråkade. Idag blir det nog bara att ta det lugnt och på kvällen ska min äldsta syster ta en tatuering och jag ska gå me henne. Tycker det är coolt att se på haha.
Hur bra jag än har det här på stranden så börjar jag nog sakna dehär två filurerna helt för mycket! ♥

tu con ella y yo aquí extrañandoteeeeeee

Hej! Skööni dag på stranden och en konsert också. Helt sjukt varmt men sen blev det lite molnigt och kommer antagligen att regna ikväll. Helt skönt, har inte sett regn på lääääänge. Är helt otroligt trött, vet inte varför. Ännu en vecka kvar här på stranden, skönt! Tror vi äter asado till middag, yummieeee♥

(-.-)

Kom just hem från stranden. Märkte på stranden att jag liksom inte bränt mej men fått såndäna blåsor som förra gången när jag fick såna flagade bort allt mitt skin. Öste på med fuktighetskräm och ska fortsätta för om mitt skinn flagar ännu en gång så blir jag sur. Har alla dagar haft 30ans solkräm och idag 16. Tydligen borde jag ännu också använda mej av en starkare... Hoppas 10kg kräm hjälper. Annars så vet jag inte planerna för ikväll, om vi äter hemma eller ute. Får se!

DREAMTEAM

HEJ! Vi for som sagt till dendär fashionshowen som var här och ställdes oss och trängde med alla andra för att se något. Catwalken var liksom uppbyggd sådär som vanligt på modevisningar att stolarna är runt den och alla "viktiga" gäster sitter där. Sen var det staket och bakom dem stod vi, alla normala mänskor, och trängdes och tråmades för att se något. Nåjoo sen när alla var pä plats och vi stod där och väntade på att det sku börja så kommer en man och fram till mej och min syster och säger något, sen fatta vi att han tala ti oss. Han fråga hur många vi var och när vi sa att det är vi två så visa han att vi sku följa med honom. Sen trängdes vi förbi alla och så fick vi gå in på vip-arean och sitta där med alla "viktiga" personer!! Så coolt. Tydligen blev det några stolar över. Så där satt vi nöjda och glada och såg allting bra. Sen när klockan var halv tolv och vi var hungriga och satt och frös och den fortfarande inte hade sluta så gick vi och äta. Vi måste ha sett riktigt extra bra ut pga all uppmärksamhet vi fick haha. Go vi! Så jag har haft en ganska superbra kväll som jag nu avslutar till ett eller två avsnitt Friends.

playaplayaplayaplaya

Hej! Igår var det närmare 40 grader. Otroligt varmt! Var rädd att jag skulle bränna mej men det gjorde jag som tur inte. På kvällen var vi ute och äta och gick lite omkring. Inte så mycket, en riktigt skön och lugn dag. Som slutade med de värsta gräl jag någonsin sett. Herredumilde. Min äldsta syster och mamman bråkar ofta men det här grälet var något helt nytt. I bilen påväg hem skrek dom hit och dit och det fortsatte här hemma. Jag hörde hur min syster kastade något, vet inte vad. Var ganska roligt egentligen, inte för dem förstås. Haha. Det är under såna situationer man märker hur mycket mer man uppskattar att man kommer så bra överrens med sina föräldrar.
Idag är det igen en solig och vacker dag men ganska blåsigt. Direkt från stranden far vi på en modevisning och så uppträder också någon känd sångare osv. Ha det bra, hälsningar från en brun och glad tjej!

Life is too short to give another moment or a minute to anyone or anything that doesn't make you happy.






:)

Igår var en skön dag, inte så mycket. Dagens spänning var när några höll på att drunkna typ så alla lifeguards ryckte ut och räddade dem. Alla räddades och ambulansen kom sen och skötte om dem. Var också på en lång och skön strandpromenad. På kvällen var vi ute och äta och gick lite omkring i stan.
Har just vaknat och ska nu äta lunch och sen drar vi till stranden. Ha det bra!

adrenalinkick

Hej! Mulet och blåsigt var vädret idag så det var inte lika varmt som de andra dagarna. Men på stranden var vi ändå några timmar. När vi kom hem så for jag med Andrés, en vän till familjen som jag dessutom tror jobbar med pappan, och köra mönkijä. Eller han körde. Vitsi sån adrenalinkick jag fick av den hårda farten, najs! En ganska lång stund åkte vi runt. Enda var att vi inte hade några hjälmar så det kändes lite osäkert men bra gick det ändå och fick säkert bara mera adrenalin av det haha.
Nu har vi just ätit och är nog så trötta alla att jag tror att vi snart kommer att gå och sova varenda en. Imorgon borde det vara sol. Hoppas! Gonatt alla!

1 januari

Har inte gjort så mycket annat idag än haft en super skön dag på stranden. Soligt och fint och lite blåsigt så man inte dog av värme. Dessutom före vi for till stranden skypade jag med Emil&Sonja, alltså har jag haft en perfekt dag. Vet inte varför det inte går att lägga upp "nya" bilder till bloggen...
Så denna får duga tills problemet är löst! :)

2012

GOTT NYTT ÅR!! FELIZ AÑO NUEVO!! Det här har lätt varit det bästa året i mitt liv. Har lärt känna en massa nya mänskor, nya land, en ny kultur, ett nytt språk och en massa annat. Har gjort både bra och dåliga saker. Men ångrar inget. Det nya året kommer att säkerligen bli ett annorlunda år för mej, men helt säkert lika bra, om int ännu bättre än 2011. Det får vi se. Kom just att tänka på att det nya året redan börjat där i Finland. Hoppas det började på det bästa möjliga sättet för er! Pussar och kramar!

Pinamar

Efter inte så många timmars sömn väcktes jag av väckarklockan och packade de sista sakerna förän vi hoppade i bilen. På förmiddagen kom vi fram till Pinamar, åt lunch, hoppade i bikinin och drog till stranden. Var på stranden hela dagen och på kvällen blir det middag med familjen och nyårsfirande.

Mitt år

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
En massa.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kommer inte ihåg att jag skulle ha haft ett enda löfte

3. Fick någon du känner barn?
Inte vad jag kommer på

4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur inte

5. Vilka länder besökte du?
Thailand, Schweiz, Bulgarien, Grekland, Danmark, Argentina, Uruguay och Chile.

6. Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Absolut

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
18/08

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag åkte på mitt livs hittils största äventyr hit till Argentina och lärde känna en massa nya härliga mänskor.

9. Vilket var ditt största misstag?
Att inte lära mej av mina misstag första gången

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Min Mac

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Min Mac

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att inse hur lycklig jag är här

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit ganska mycket flunssig men inga allvarliga sjukdomar. Ett och annat sår också haha.

14. Vilka låtar eller artister får dig att tänka på 2011?
Miss Sunshine - R.I.O

15. Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Mådde både och. Ganska dåligt i början på året men nu mår jag mycket bättre.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Inte egentligen

18. Hur var din julafton?
Jättebra fast den inte slutade så bra.

19. Blev du kär?
Joo

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Friends

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Hate is a strong word but I really really really don't like you.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Oj sjukt svår fråga. Elsas mode och HP böckerna.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
CUMBIA!!!

24. Önskade du dig något som du fick?
Jag fick allting jag önskade mej

25. Önskade du dig något som du inte fick?
På sätt och vis, men det är något jag inte heller skulle ha kunnat få så det räknas inte.

26. Vilken var årets bästa film?
Ojdå svår fråga, såg sjukt mycket filmer. Friends with benefits eller Due Date.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Var hos oss med en massa kompisar och åt kaka osv. 

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Nästan alla mänskor här i Argentina, men de helt bästa, Giuliana och Evelina.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Lugn

30. Vad fick dig att må bra?
Mitt liv här

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Bradley Cooper

32. Vem saknade du?
Emil&Sonja, min familj, Joanna och några andra personer.

33.  Vilken  var din bästa månad?
December

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Förstås.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Jag kommer att kunna tala spanska bra, have the time of my life, måsta lämna ett liv bakom mej och åka tillbaka till Finland och börja tvåan. Vem vet vad för spännande saker det nya året kommer att hämta med sej.


RSS 2.0