31.08.2011

Holaa! Igår for jag inte heller till skolan utan stannade hemma och vilade hela dagen. Däremot så gick jag idag. Det var helt roligt nog att komma tillbaka till skolan och få träffa alla igen. Var nog en av dom roligaste skoldagarna hittils... :D
Efter skolan har jag inte gjort så mycket, skype:ade i nästan 2 1/2 timme med en vän och efter det var jag en snabbis hos frissan och klippte håret. Nu är det kort men åtminstone fräscht. Ikväll nångång 9-tiden ska vi ti en restaurang där det är nåt Rotary-möte. Allt här händer så sent.. :D Nä men vanligtvis går jag och sova 10-11 tiden men här äter man middag först då... Men that's life och jag har det super här så jag klagar inte!

Enfermo

:( idag blev jag hemma från skolan för jag hade stegring på morgonen plus att jag var sjukt täppt i näsan på natten och måste snyta mej hela tiden så ja fick int så mycke sovet. Sov lite på morgonen och har sen dess vilat och inte gjort så mycket. Vet inte om jag far till skolan imorgon, får se hur jag mår.

några bilder från igår


I'm a heartbreaker

Morjensta vaan! Igår gick vi först till Lucas middag där vi åt och drack gott, så härja vi där lite. Sen efter massor fotograferande gick vi till ett cafe. Där talade vi om allt möjligt och jag fick höra en och annan secret och blev så glad så. Nångång typ 2-tiden for vi till disco och dansa. Vi hade helt sjuukt kul! Tydligen visste DJ:n också att Alexia va inda house fö i ett skede så tycker jag att jag hör mitt namn och sen håller DJ:n på och talar någå om mej. Hah. Tog massor bilder men de är inte riktigt bloggmaterial så jag försöker nu pånytt ladda upp bilderna som jag tog i veckan. Det hände så massorigår att jag inte orkar skriva allt men sen nångång halv 7 tiden börja vi gå hemåt och jag säger ba att det är så tur att jag inte behöver gå ensam hem för genast när vi kom ut från disco så ropar alla pojkar man går förbi efter en "hey rubia" (blondi) eller "hey finlandia" hahaha. Sov 4 timmar inatt för vi for nångång 13 tiden till Fedes brors hus och fira hans födis. Efter en tid gick vi till la plaza och hänga en tid med Solange och Flor och sen kom vi hem. Nu ska jag ta en powernap och sen i nåt skede blir det middag. Imorgon skola men nån lärare är sjuk så vi börjar en timme senare, tur!!

Sabado

Hola! Sov 12 timmar inatt men det hjälpte inte... Eller såklart blev jag utvilad och piggare men friskare blev jag inte.
Vi fo till deras nån bekants 80-års fest, där åt vi god mat och sjöng och dansa. Riktigt roligt. Sen blev vi uttråkade med Fede och gick till Charlines hus men hon var inte hemma så pojkarna plockade upp oss och så åkte vi lite bil. (här får man köra som 17 så flera av mina kompisar har körkort). Sen förde de mej till Miguel där några av flickorna var. Där dansa vi lite, i oktober är det nån danstävling mellan klasserna och dom har fått mej att lova att lära en hiphop dans till dem. De är helt amazed över att jag dansar hiphop och vill hela tiden att jag ska dansa för dem. Vilket jag inte gör....
Efter det kom Rodolfo o Mary o hämta mej och så åkte vi till min "counselors" hus. Hon finns till för att jag kan tala med henne om det är nåt problem till exempel med familjen eller vad som helst för andra problem som jag inte vill tala om med familjen. Nåjaa sen åkte vi via butiken hem och om 1 1/2 timme kommer några kompisar här förbi och så går vi till Lucas. Han hade födis i veckan och har nån middag. Efter det blir det disco. (känns så underligt när dom talar om disco för det som vi kallar bar/nattklubb. Disco låter så lågstadie :D) Det har uppstått nåt problem så "international party" är inte idag utan nästa vs. Känner mej inte så bra så jag vet inte hur länge jag orkar vara där men får se. Har lite stegringsfiilis så.... Men nu ska jag gå och chilla med fedes brors son! Adios!

voy a dormir en vez de salir

hej! Det var superkul att var hos Tati och lära känna andra mänskor också. Vi åt och tog foton och lyssna på musik osv. Och kaka förstås! :D Sku ladda bilder men det går inte ännu heller. Men på facebook finns de så om int annat, titta därifrån. Jag går inte ut idag utan blir hemma och sova för imorgon blir det fiestaaaaa. Laddar bilder så fort det funkar

cumpleaños de Tatiana

Hej! Idag är det Tatianas födelsedag så vi ska fira henne. 4-tiden kommer några av flickorna här via och sen går vi och hämtar Charline och sen går vi alla till Tatiana. Det blir tårta och firande. Blir intressant att se hur man firar nåns födelsedag här. Sku sätta bilder men för tillfället går det inte, vet inte vad problemet är. Försöker snart igen. Jag känner mej lite sjuk och påväg att bli förkyld. Hoppas verkligen att jag inte blir det! Vet inte hur länge vi blir hos Tatiana när vi går dit ren 4 men om vi inte är så länge så kommer jag nog bara hem och vilar efter det istället för att fara nånstans. Jag vill verkligen inte bli sjuk inför imorgon när det ordnas "international party" som välkomstfest för Charline och mej. Jag tror att det är också för Eduardo(utbyteselev från Mexico) men eftersom han inte går i samma skola som mej så har vi inte sett honom.
Nu ska vi äta lunch. Ha det bra! pussss o kram!

REBLOG IF YOU CAN RAP SUPER BASS

Skoldagen idag gick supersnabbt, det var nåt problem mellan vår klass och paralellklassen så en hel timme gick till att alla fösökte reda ut problemet. Jag har ingen aning vad det egentligen handlade om. Efter skolan gick vi hem och äta och ganska snart efter det kom flickorna här förbi och så cyklade vi till platsen där vi sku ha PE. Jag vet inte varför men vi hade ingen timme.
Vi kom snabbt här via så jag kunde byta kläder och sen for vi till Charlines hus. Hon var inte hemma så vi ringde till Martin, (a mi me gustaaaaaaa!!!) hennes hostbror. Han var som utbyteselev i usa och kan flytande engelska. Nåjoo han sa var hon var så vi cykla dit.
Vi tog med henne till la plaza och så satt vi alla där och Flor och Tati hämta mate. Vi drack mate och pratade osv, jag förstod till och med lite! Efter en stund for jag, Charline, Flor, Tati, Janet, Lucia, Solange till Solanges hus och där drack vi mate och tittade på bilder. Var superroligt att lära känna dom!
Jag kom hem och märkte att ingen var hemma så jag slapp int in för jag har ingen nyckel. Jag sku nog få en nyckel men dom vet inte var deras extranyckel är... Jag ringde Fede och han var hos Miguel så jag for dit.
Jag kom just hem från Agos och klockan 10 kommer Mary&Rodolfo hem och så vi äter middag sen.
Tills dess ska jag titta på Heroes och äta lite Fazers blå. Är sjuukt hungrig!
Jag tog massor bilder idag men de tar så länge att ladda upp dom så jag gör det imorgon.
btw. Jag har 120 recently added friends på fb.....

PE

Hola! Kom just hem från skolan, det var roligt idag. På en av timmarna förstod jag lite och klassandan var på nåt sätt ba jättebra idag. Vår klass e ganska liten, 7 flickor och typ 10 pojkar. Snart ska vi äta lunch och klockan 2 kommer Agos och Steff här förbi och så far vi alla tillsammans till PE. PE=physical education, alltså vi har jumppa. Ingen aning vad vi kommer att göra. Jag har inte tagit så mycke foton ännu för jag har int vågat ta med min kamera men jag tar massor bilder på det här stället i nåt skede (snart!).

Saying sorry doesn't mean anything, it's how you treat the person after that makes the apology worth it.

Kom just hem från Steff. Vi var där med Eric, Giuli, Eve, Agos o Fede. Riktigt kul var det.
Före det var vi med Mary till "kulturhuset" och frågade om jag och Charline kan börja gå på tango-lektioner. Från och med nästa onsdag så går vi dit en gång i veckan och bailamos tango. Haha kommer att bli så kul!
Just åt vi middag och så gick jag i duschen och tvättade håret. Nu ska jag låta det torka en stund och sen blir det sovdags för min del i alla fall. Skola som vanligt så vi far 7:30 hemifrån. Snart veckoslut så får jag sova ut riktigt ordentligt! Eller ja det får jag antagligen inte för vi far säkert till disco. Nåjoo får se :p  Gonatt!

24.08.2011

Idag var en ganska normal dag. Vi for till skolan på morgonen, första timmen hade vi någå ämne o andra timmen också o sen tredje och fjärde timmarna hade vi matta. Trodde att det skulle gå bra men nej. Här funkar det så att läraren säger vad man ska skriva så när jag inte riktigt förstår vad dom säger när dom talar så snabbt + att om jag kan skriva nåt så fattar jag ändå inget :D. Sista timmen hade vi med min (och allas) lempparilärare, hon e helt sjukt chill och gjorde allt så att jag sku föstå och kunna hänga med på nåt sätt. Sen kom vi hem och safka, vi åt lasagne (naminami). På kvällen ska vi fara nånstans till nån plats och fråga vilka olika sporter man kan hålla på med här.
Idag kom Charline hit, jag hoppas att jag får träffa henne ren idag men annars imorgon. Hon är alltså från Canada. Bloggar mera senare om jag sku komma på nåt intressant att skriva.

Primero dia en la escuela

Hej! Idag var första dagen i skolan. Här har dom på morgonen sådär att alla ställer upp sej i köer klassvis och sen säger rektorn något och så hissar några elever Argentinas flagga medan dom andra säger nån gud-ramsa. Alla tittade på mej hela tiden. Efter det så presenterade hon mej och när hon hade gjort det så klappade hela skolan. Så konstigt hur dom kan tycka att det är så speciellt med blont hår.
Nåjaa i alla fall så gick vi sen till klassen och första timmen hade vi kemma. Kemma på spanska e int så siisti som man sku kunna tro... På rasten gick vi omkring i skolan och mina klasskompisar visade lite runt. Det gick inte att undgå att alla eleverna stirrade på mej. Sen hade vi en till timme kemma, sen nån timme som jag inte ens vet vad det var för ämne, sen gegga och sen igen nåt konstit ämne. Jag fattade ingenting under hela dagen.
Klockan 1 sluta skolan och så for vi hem och äta lunch. Klockan 2 började en till timme, rella. Eftersom dom är katolska här så behöver jag inte gå på rella lektionerna men jag gick nu idag bara för att se hur det var. Kommer nog inte att gå i fortsättningen ;p När den timmen var slut gick vi hem och så har jag nu varit hemma sen dess. Om 15 minuter kommer några av mina kompisar hit och så går vi till Steff och dricka mate. Lite jobbigt varje gång Fede inte är med för ingen annan kan engelska men o andra sidan så är det jättebra för då måste jag förstå spanska.
Imorgon har jag matematik, det ser jag faktiskt framemot för jag tror att matta och enkku kommer att vara dom ända ämnena jag verkligen kan delta i de närmaste månaderna. Får se. Ha de bra, hasta luego!

Buenas noches!

Hej! Idag har varit en bra dag. 4 kom Giuli och Agostina hit och så gick vi till "la plaza". Fede gick med pojkarna för de skulle typ fira Lucas födis eller någå... Vi gick till Eves hus, hon sov och vi gick och väcka henne men hon blev kvar och sova. Vi gick tillbaka till la plaza och sätt där. Vi talade (eller tala o tala, det blir inte så mycke talat när jag inte riktigt förstår allt). Sen kom Steff åkande förbi med sin mamma och vi gick i deras bil. Här typ kör man omkring utan att ha nån destination. Konstigt. Men helt bra för bilarna har värme :D. Steff hade en liten hundvalp i famnen, jag tror att det var en Coco-hund. <-- Vet inte hur rasen skrivs ;p Sen gick vi via butiken och köpte lite kex och så blev vi skjutsade till Miguel. Där chilla vi och drack mate och hade väldigt roligt. Mänskorna här är väldigt "easy-going" så man kan ha mycket roligt och skratta massor fast vi inte alltd förstår varandra. Då blir det typ ännu roligare.
Sen kom Mary(min hostmamma) och Fede efter mej därifrån och vi for först och köpte ett häfte till skolan imorgon och sen till en liten matbutik. Helt otroligt, det var en väldigt liten butik men ändå var köttdisken helt huippu. Man märker hur "viktigt" kött är här...
Så kom vi hem och äta och efter maten visade jag massor foton, på min familj och mina vänner. Nu ska jag gå och sova så jag orkar stiga upp imorgon. Skolan börjar 7:40 och vi far hemifrån halv. På tal om det, jag har inte en blekaste aning om hur jag skall knyta min slips. Kommer att vara så konstigt att ha en skoluniform. Ha det bra! Buenas noches!

MATE


Comer

Hejsan! Vi åt just lunch. Vi åt kött med potatis och sallad. Nammm så god mat det har varit hittils! Till efterrätt åt vi frukt och dulche con leche som är som nutella men mer som toffe. Som tur för nutella är äckligt. Det var gott men sött. Att sätta lite sånt på äppel var gott!
Försöker ta och sätta hit mycket bilder men det går långsamt att ladda upp bilderna på bloggen.
Jag och Agostina
Miguel, Eve och Giuli
Eve, jag och Agostina. Jag har höga klackar på den här bilden, riktigt sådär lång är jag inte påriktigt! :D

Lunes

Buenos dias! Jag vaknade just och skall snart gå och äta morgonmål. Gick igår tidigt (11) och sova så har sovit ordentligt inatt. Första natten som jag dessutom inte frusit en enda gång! Jag sov med min OnePiece på så säkert därför... Vid middagen sa Mary (mamman) att vi idag skall gå och köpa häften etc som jag behöver till skolan. Idag ska hon också lära mej ord, bla på bestick osv. De sa att de för Janek (senaste ubtyeseleven som bodde hos dem, från Tyskland, som for just före jag kom. De var också hans första familj) skrev lappar med det rätta ordet som de satt på olika föremål (haha förstår ni? Vet inte helt hur jag ska förklara). Liksom sådär att de på en stol satt en lapp där det stod "silla". Silla betyder stol. Så att dom hade såna lappar runt hela huset för hans skull men att han aldrig tittade på dem. Så frågade om de ska göra så för mej också så sa jag jo. Det är ju jättebra för då ser man lapparna hela tiden när man är hemma och då fastnar orden bra.
Det svåra hittils har varit att här använder dom ordet "chico" för barn. I skolan har vi lärt oss att chico betyder pojke och niño betyder barn. Men sen verkar det som om man nog också ibland använder chico för pojke. Dessutom så när dom talar om "chicos" så behöver det inte betyda att de endast talar om pojkar utan också om flickor. T.ex. när mamman talar om Fedes kompisar så talar hon om chicos när det handlar om både pojkar och flickor. Så det blir lite svårt att hålla koll på vad de talar om. :D
En annan juttu är att i skolan har vi lärt oss (så säger man i spanjen) att när det är två L i ett ord, t.ex. "calle", så uttalas det "cajje". Så att dubbel L blir J. Här så uttalas det "cache", ellas (flickorna) blir "echas" istället för "ejjas" som jag är van med.
Ahora voy a desayunar = Nu går jag och äta frukost. Adios!
PS. Kom ihåg att om nån undrar någo så fråga fråga fråga, jag svarar gärna på alla frågor! :)

Why compare yourself to others? No one in the entire world can do a better job of being you than you.

Hola! Hehe hade förstått lite fel, vi drack kakao o int nå choko :D Nåjoo sånt händer. Det var riktigt rolig för där var två bröder som ena är lika gammal som mej och andra ett år äldre. Han som var ett år äldre kom för några veckor sen hem från USA där han var som utbyteselev så det var kiva att tala med honom dels för att han tala flytande engelska och dels för att han var jättetrevlig och hjälpande. Alla mänskor är såå trevliga här!
Tänkte nu berätta lite om kvällen igår. På eftermiddagen gick vi till ett café och satt där en stund. Först var det lite tråkigt men sen när dom börja tala med mej och försöka förklara olika saker så blev det mycket roligare. Sen kom vi hem hit och flickorna undrade vad jag skulle sätta på mej på kvällen. Jag sku visa lite kläder och under tiden så bongade de mina svarta heels. Jag är redan utan dem mycket längre än flickorna så ni kan bara gissa hur lång jag blev med klackarna... Flickorna sa att jag måste sätta på dem på discot.
Klockan elva kom de tillbaka hit till vårt hus och så gick vi alla iväg. Vi gick till Miguels systers butik och så hade de beställt hamburgare som vi satt och åt på i bakrummet. De var enorma och jag orkade inte med hela. Efter att vi varit där en stund for vi till Miguels kusins hus. Där satt vi och lyssna på musik och Juan(miguels kusin) hade en piltavla i sitt rum så vi tog tävling om vem som fick bäst poäng. Såklart vann jag! Hehe.
Klockan 3 ungefär så for vi till discot. Där dansa vi och hade kiva. Det spelades mest spansk musik men det var nog helt roligt ändå. Miguel lärde mej också att dansa cumbia (så uttalas de, ingen aning hu de skrivs :D ). Det märktes ganska tydligt att jag är enda blondinen här... Klockan lite över 6 börja vi bli trötta och så börja vi gå hemåt. Vi kom hem typ halv 7 på morgonen. Hann sova 5 timmar inatt. Tänker ta en powernap nu och sen gå och sova genast efter middagen.

Disco

Hola! Vi kom just hem från en restaurang där vi var och åt lunch. Hittils har all mat varit supergod. Vi ska just åka iväg till nån Rotary juttu där vi kommer att göra choklad om jag har förstått rätt. Där kommer jag också att träffa min nån kontaktperson. Blev inte hemskt många timmar sovet inatt, 5 timmar... Vi kom hem halv sju på morgonen.
Skriver mer om discot osv när vi kommer hem för vi ska nu åka. Idag är det "El dia los chicos" här, alltså barnens dag.  Är som sagt supertrött men är så jätteglad för det var nog sjukt roligt igår och mänskorna här är så juvliga. Fast jag inte förstår så mycke ännu så hade vi jätteroligt och skrattade massor. Jeejee. Adios!
Sonja: tack för kommentarerna ♥ mycket roligare att blogga om nån kommenterar/svarar. Jaa jag har inte en blekaste aning vad jag sku ha gjort utan din hjälp. Te quiero♥ O joo åtminstone hittils så verkar dom helt jättetrevliga och vänliga.

20.08.2011

Hej! Har just varit med mina nya kompisar först i ett café och sen kom vi hit till vårt hus. Alla verkar jätte söta och trevliga. Ikväll (inatt) skall vi då ti disco. Kommer typ att somna där :D. Kanske jag borde ta en liten powernap först. Före disco ska vi gå nånstans och äta hamburgare med Eve, Agostina, Miguel, Fede och Juliana.
Just gick vi igenom "first night questions" med familjen. Det var frågor från Rotary som jag skulle fråga familjen; allt från att vilka vardagssyslor jag skall sköta, om jag får ha kompisar övernatten, vilka mina hemkomsttider är osv. Det var bra att vi gick igenom allt det. Familjen verkar så trevlig! De sa att de vill ge allt de kan erbjuda, att deras hus är litet men hjärtat stort och allt sånt. Härligt!
Nu somnar jag typ så jag får nog ta en tupplur före jag börjar laga mej färdig inför kvällen.
Vi talade om tider osv och så sa jag att om jag i Finland kommer hem klockan 3 på natten så är det sent och så sa de att det nästan är tidigt att fara till discot "då ren". Kommer nog att ta länge att vänja sej med alla tider osv. Inte bara tidsskillnaden utan också deras alla tider...

första dagen

Vaknade efter 11 timmars väl behövd sömn. Åt morgonmål ensam, här äter man inte tillsammans morgonmål utan alla äter när de vaknat. Jag åt yoghurt, en kiwi(tummen upp för att familjen har frukter man kan äta!), toast och så drack jag te. Mamman är supertrevlig och ivrig på att lära mej spanska så det är trevligt. Hon sa att det här nu är mitt hus/hem och så sa hon att jag närsomhelst när jag vill får gå och ta mat. Här äter man middag först 10-11 tiden så igår gick jag och sova före det. Får se vad vi äter idag.
Idag var vi och köpte en skoluniform till mej. En grå kjol, en ljusblå skjorta, en mörkblå tröja, mörkblåa strumbyxor, hudfärgade strumpbyxor och knästrumpor. Allt det blev och kosta ca 45€. När det är kallt har man de mörkblåa strumpisarna för de är tjocka och när det är varmt har man hudfärgade strumpisar och knäsockor. Jag tror att ja också kommer att måsta ha en slips men jag är inte helt säkert.
Det roliga med att det är en så liten stad är att nästan alla känner varandra. Det som jag också tycker om här är att fast man inte känner varandra så säger man ändå hej. När man går in i en butik och där är andra mänskor så talar man me alla, eller säger åtminstone "hola, que pasa" (hej, hu e de) och när nån går ut ur butiken så "hasta luego" (vi ses). Så annorlunda än i Finland.
Här har man också skorna på inomhus. Jag brukar nog ta av dom och ha yllesockor på istället.
Jag börjar i skolan på tisdagen. Måndagen är en ledig dag så därför börjar jag först på tisdag. Skoldagarna är från 7:30 till 13:00, sen kommer man hem och äter lunch och på eftermiddagen har man religion och/eller (vet inte om man har båda eller nåndera) gymnastik. Eftersom jag inte hör till den katolska kyrkan så behöver jag inte gå på rellan.

"tervetuola kotiin"

Mitt skåp
såhär ser de ut om man tittar ut från mitt fönster

En la casa despues de 34 horas de viaje!

Hola! Har just kommit "hem". Resan var lång och det blev inte så mycke sovet, men allt är bra. Var lite stressad över om hur jag skull hitta mina hostföräldrar eftersom jag aldrig sett en bild på dem. Men jag stressade i onödan och jag hittade (läs: de hittade mej) dem genast. Verkar åtminstone hittils supertrevliga trots att det finns lite kommunikationsproblem. Enda som kan engelska är Fede (min hostbror), så han fungerar som tolk. Vi stannade och åt två gånger på vägen (först lite mellanmål och sen ordentligt), så jag vet inte hur länge bilresan tog. Har varit vaken nu i åtminstone 34 timmar (sov lite på flyget men man sover så dåligt så det räknas inte).
Har lärt mej ren några ord, bl.a. que linda, som på svenska betyder "så vacker". :D För en stund sen kom abuela (mormor) här förbi och säga hej och hon sa bara "så vacker" och "så lång"....Hon verkade super söt och rar. Hon bor i huset mittemot och kommer hit lite närsomhelst.
Märker nu ren att jag borde ha tagit mer varma kläder med och en ordentlig jacka. Eller får se hur kallt det är sen när man påriktigt är ute. Åtminstone kom de fina yllesockorna jag fick av mommo genast i användning!
Har packat upp alla mina saker och försökt göra det lite hemtrevligt här i mitt rum. Har också ett helt eget badrum.
Om en stund ska tydligen Fedes kompisar komma hit och hälsa på mej så jag får inte ännu gå och sova. Det börjar genast... Talade just med Miguel (en av Fedes kompisar) på facebook och han sa att han och hans kompisar(mina blivande klasskamrater) och Fede är påväg till el pub för att välkomna mej och fråga om jag ville komma. Jag sa att jag inte har sovit på länge och att jag är trött men att vi får se. Skulle inte orka men får se om jag får lite energi. Tror nog att jag blir hemma och sova för till el pub hinner jag gå närsom helst.
Mary (min hostmamma) sa att vi imorgon ska åka och fixa en skoluniform till mej. Om vi inte hittar en i Maipu måste vi åka till Mar Del Plata men jag vet inte om vi isf sku åka dit imorgon. Måste också gå till banken och växla pengar för det var så dålig kurs på flygfältet att jag inte gjorde det där. Ett simkort ska också fixas. Nu sätter jag punkt här och tar en liten tupplur före alla kommer. Har bilder på mitt rum men orkar inte sätta dem hit nu, gör det säkert senare. Adios!

Bilder

Så nu har jag internet i en timme, tänkte sätta lite bilder...
Alla bilder är tagna med min nya Canon 550D

PARIS

Salut! Sitter just nu på Paris flygfält och väntar på flyget till Buenos Aires. Det går först om några timmar. Vi gick just med Vilma(den andra utbyteseleven) och äta, jag åt lasagne och en god sallad. Gott att få ordentlig mat i sig. Flyget från HKI hit gick bra och snabbt, det tog ju bara 3 timmar. Här har vi 5 timmar förrän vårt flyg far.  Har bara några minuter gratis nät så jag hinner inte skriva mer, ha det så bra och så bloggar jag nästa gång jag har internet! adios!

Sista kvällen i Finland...

Hej! Har hållit på och packat hela dagen. Som tur så kom Sonja hit och hjälpte mig och berättade vad som är onödigt och som jag inte behöver. Var så kiva att ha henne här, för henne kommer jag att sakna massor! ♥ Fick en överraskningsavskedspresent av pappa, fick en Canon 550D så ni kommer att få se massor fina bilder hoppas jag! Tusen tack pappa!!!♥ Blev så otroligt glad!
Jenny kom ockå här via, vi flytta över lite foton till varandra och så sa vi hejdå. Kommer också att sakna henne massor ♥ Men som tur så far hon också som utbyteselev så vi kommer sen båda till tvåan.
Tinja och Nökö var just här och hälsa på/säga hejdå. Var så glad för att de kom här via så jag fick se dem. Fick dessutom en helt härlig present, kan sätta bilder imorgon om jag hinner/har internet på flygfältet.
Nu ska jag och sova, eller åtminstone försöka... Får se om jag alls får sömn... Hoppas att jag ändå kan sova någorlunda med tanke på hur lång resa det blir med flyg+väntande på flygfältet.
Alexia

Packa Alexias kappsäck

Hola! Håller på och packar just nu som de flesta säkert förstod av rubriken. Det är inget lätt jobb kan jag säga :D. Så mycket man måste komma ihåg osv. En svår sak är ju också att lämna största delen av sina kläder hem, hade gallrat bort massor kläder och satt de som jag verkligen måste ha med i en hög men när jag räknade så var där 25 skjortor.... Så måste ännu därifrån ta bort en och annan skjorta...
Lyssnar samtidigt på musik på högsta volym så det hjälper ju förstås packandet. Mycket roligare att stå och dansa och sjunga medan man packar än att bara stå stilla och va tyst.
Ska snart dra mej in till stan och gå och köpa lite Finland krimskrams att ta med mej. Sen kommer Sonja med mej hem för att checka om jag kan packa rätt och för att ta farväl av mej. Sku vara helt kiva med en solig sista dag men näe i Finland är det regnigt och grått. Kommer nog inte vara så hemskt fel att sitta där i värmen när alla andra fryser ihjäl sig här i mörkret... Hehe
Ha det bra! Adios!
KAOS
Lite (nästan spansk!) musik  måste man ju lyssna på! :D

Totally excited!

Hej! Jag kan inte fatta att jag är påväg bort för ett helt år om 2 dagar? Helt obegripligt! Med tanke på det så sku det ju nog vara en helt bra idé att börja packa... Får ta itu med den delen imorgon. Nu ska jag sova, kom just hem från Rihannas konsert och skall imorgon till skolan för att säga hejdå till alla. Kommer nog att bli ledsamt men sånt är livet ibland. Ska nu sova i några timmar förrän skolan börjar. Gonatt!

1 week

Hola! Nu är det en vecka kvar tills jag åker iväg. Börjar nog bli ganska spännande. Skulle idag börja fundera lite på vad jag skall packa men det gick inte så bra. Får ta tag i det ordentligt imorgon. Har lite problem med att veta hur mycket  kläder  jag skall ta med så vill därför inte börja packa, haha. De flesta har sagt att jag inte ska packa så mycke utan köpa sen därifrån men jag har en känsla av att det inte finns så mycket butiker i en liten stad med 10 000 invånare... Nå månne det inte löser sej.
Imorgon (alltså på fredag) har jag en liten avskedsfest för mina närmaste (från Mattliden) vänner. Kommer säkert att bli superroligt! Jag kommer att ha superroligt i Argentina osv men det är ju klart att jag ändå kommer att sakna mina vänner massor. Som tur så far 3 av mina superbra kompisar också på utbyte så det är ju roligt för då blir va alla "efter". :D Nu ska jag gå och sova så att jag orkar imorgon, det kommer säkert att bli ganska sent.... Ha det bra, blog u later!

Hola!

Hej! I den här bloggen kommer jag att skriva om mitt utbytesår i Argentina. Jag försöker uppdatera med text och bilder så ofta som möjligt. Eftersom flera ville att jag sku göra en blogg så gjorde jag nu en, och om det är nåt ni undrar så fråga gärna eller kommentera annars bara. =)

RSS 2.0