15-års fest

Festen igår var helt super! Kom hem halv 8 tiden på morgonen typ genomsvettig av allt dansande. Tänkte att jag sku berätta lite om hur en 15-års fest är.
Först så kommer alla gäster, sen när alla har kommit så kommer födisbarnet in med sin pappa (lite sådär bröllopaktigt) och hälsar på sin mamma osv. Sen går alla fram och hälsar på henne. När alla hälsat på henne och gått tillbaka till sina bord går födisbarnet till varje bord och tar ett foto med alla i bordet. Sen äts det förrätt, när man ätit färdigt är det dags för valsen. Först dansar hon med sin pappa, sedan med sin gudfar och sen med alla andra männen/pojkarna. Alla andra dansar också, tills huvudrätten serveras. Så blir det oftast nån show i stil med cirkus eller nåt liknande. Lite spel/lekar för gästerna (var helt sjukt roliga!) och efter det mera dansande. Efter det serveras efterrätten (dock inte ännu tårta) och så är "rosceremonin". Födisbarnet säger något om en viktig person i sitt liv och sen går personen i fråga och får en ros. Det är oftast föräldrarna, kanske någon släkting och bästa vännerna som får rosor. Sen blir det en till show, i det här fallet två dansare som dansade och sen började alla och dansa igen. Det bästa är att det är inte bara ungdomarna som dansar utan verkligen ALLA. Så coolt! Sen blir det att sjunga för henne och att hon blåser ut ljusen på kakan. Kaka åt vi typ 4 tiden på morgonen. Sen skålas det med champange och flickorna får ett band med en jordgubbe och i ändan på bandet (inne i jordgubben) så hade alla en viss berlock utom den som får en ring eller något och det är nåt speciellt med det. Sen förändras festen som typ till ett disko, alla dansar och dansar och dansar och har det sjukt kul. Och så delas det ut olika hattar, masker, lysande armband, "hawaiihalsband" osv som alla sätter på sej. Sen där vid nåt skede ganska sent (tidigt på morgonen) så serveras det bröd med kött. Och alla fortsätter dansa. Sen när man går hem så får man en liten present.
Alla fester har också vissa färger. Den här festens färger var ljusröd och grönt. Så alla dekorationer var ljusröda, gröna och vita, klänningen hade de färgerna, skorna, kakan, rosorna som delas ut har den färgens band, allting. I lokalen hänger också enorma foton på födisbarnet.
Hela festen filmas och fotograferas. Och före festen görs också en film av födisbarnet med olika foton på henne (som en powerpoint i princip) som bebis, med vänner, med familj osv. Med hälsningar från kompisar osv.
Säkert ännu något som jag inte kommer på just nu... Som sagt så är 15års festerna väldigt påkostade och det satsas mycket på dem. De är stora också, igår räknade jag ut att vi var över 200.
Det som också är så roligt att alla är helt messis på allt. Tex när de kom in med maten så spelas det musik och alla servitörer kommer in från en dörr med maten och alla klappar och skriker och viftar med servetterna, de vuxna också. Det är sådär härligt avslappnat och galet. Loveeee it!

Kommentarer
Postat av: Sonja

Okeeej de satsar ju sen int alls på dendär festen! Alltså de låetr ju mera som ett bröllop! hur har de lixom råd med en såndän fest???

2012-01-24 @ 16:40:42
Postat av: Alexia

Joo älä! Ingen aning faktiskt fö helt billit kan de int va..!

2012-01-25 @ 00:52:46
URL: http://alexiargentina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0