saturday

Gick ganska tidigt och sova igår vilket var det klokaste jag gjort på länge. Trots det vaknade jag med halsont och täppt näsa. Faaaaan. Idag kommer Celeste (från Frankrike) till Maipu och hälsa på mej. Kommer att bli superkul! Dessutom är vi promo ikväll i Macau så hoppas på en bra kväll. Måste 5tiden gå dit och dekorera och sånt.
Annars så kommer jag säkert bara att visa henne runt Maipu och säkert träffa några mina vänner och dricka mate och sånt. Hoppas på att inte bli mera förkyld...

Mistakes are meant for learning, not repeating.

Hej! For till skolan idag. Hade så otroligt svårt att somna igår kväll, sov 4 timmar inatt... Har ännu inga planer för idag, tror inte jag far ut på kvällen. Bäst att ännu ta det lite lugnt så jag inte blir sjukt pånytt.
Hörde om skolskjutningen i Finland. Alltså seriously vad fan är fel med mänskor. Tur i alla fall att ingen blev allvarligt skadad och att ingen dog. Hoppas det här var sista gången...

FELIZ CUMPLEAÑOS!

Grattis♥

There are braces for crooked teeth, surgery for stretch marks and make up for blemishes, but there is nothing in the world that can fix an ugly heart.

Blev hemma idag igen för att vila ut. Känner mej redan bättre. Bakade som sagt igår örfilar och de blev väldigt populära så på lördagen ska jag med min hostmamma baka pånytt så jag kan visa till henne hur man gör dem.
Har i princip inte gjort någonting idag annat än sovit och talat på skype med pappa, lukas & celinn. Var härligt att tala med dem!! Imorgon far jag nog till skolan. Eftersom det är fredag har vi endast 4 timmar varav en timme är engelska, och en annan konst. På lördagen kommer Celeste (en annan utbyteselev) hit och hälsar på mej! Kommer bli skitkul.

If you hurt me with the truth, don't comfort me with a lie.

Kom hem efter första timmen för hade sån hedare. Plus att min hals gör ont och jag håller på att bli förkyld. Så idag blir en lugn dag hemma med min säng+varmt te+tv-serier. Hoppas på att jag inte blir förkyld för jag är alltid sen förkyld i en evighet, eller så att jag nu genast blir förkyld så jag blir bätttre till påsken för då vill jag verkligen inte vara förkyld... Härlig dag ute men så kallt, och här är husena så "tunna" så så fort det är kallt ute så lir det betydligt kallare också inne. Kallaste mars-månaden på över 20 år här, kan inte beskriva med ord hur mycket jag väntar på sommaren...

:)


martes

Hola! Hade som tur bara 3 timmar skola, varav 2 timmar gick till att se på en film om Argentinas historia och tredje timmen till att planera va för promo vi gör på lördagen i Macau (nattklubben). Olika klasser gör olika promon (hittar på ett tema, dekorerar osv) och så betalar nattklubbens ägare en summa för deras "abi-resa".
Sov siestan och gick och drack mate och tala med min counselor. Hade sen educacion fisica och for sen till Mari och Cynthia. Kom för en tid sen hem och sku gå och promenera men jag mår semi dåligt så tror det är bättre att stanna hemma. Hoppas det går över och att jag mår bättre imorgon.

Feliz cumpleaños!

TE AMO! ♥

Maybe it's not always about the happy ending, maybe it's about the story.

Hej! Hade några timmar skola och trodde seriöst jag skulle somna. Men lyckades hålla mej vaken. Kom hem, åt lunch och sov en lång siesta. Efter det drack jag mate och gick ut och powerwalka i över en timme. Det är det enda jag gjort idag. Var sjukt kallt idag, inte alls roligt. Nu tänker jag se ett avsnitt Friends och sen sova.

sleepy sunday

Var superkväll igår! Gick ut med jeans, converse och en mega huppare. Så skönt! Inga sjuka fötter och kunde dansa helt hursomhelst, aka mega wachiturroooo haha. Toppen kväll. Kom hem halv åtta och gick och la mej med en massa filtar och täcken (kallt ute!) och sov gott tills jag blev väckt för att äta lunch.
Blev en kort skypesession med mamma. Helt jättekiva att tala med henne och höra kuulumisia därifrån och så fick jag också se foton från nya huset! Ska nu ta en lång och välbehövlig siesta tills halv sju då vi ska gå och beställa våra "abi-hupparen".

Mars 24

Vaknade lite över 8 och kunde inte sova mera. Var så hungrig så jag steg upp typ kvart före 9 och åt morgonmål. Så typiskt att när jag skulle kunna sova ut så länge som möjligt så kan jag inte sova. Så blev 6 timmars nattsömn... MEN som tur är det siesta times nu haha. Gick och powerwalka en stund och har just ätit lunch så nu blir det en siesta. Alltså jag sover ofast bättre på siestan än på natten, konstigt. 4 tiden far vi till Dolores (en stad här nära) och jag ska möta upp Cecile som är en utbyteselev från Danmark. Kommer säkert att bli superskoj! På kvällen blir det utgång! Puss
Cecile (med blont/orange hår), jag och några andra utbyteselever :)

friday

Siestan var verkligen behövlig. Klockan 5 ringde väckarklockan och jag vaknade och trodde att det var dags att stiga upp för att gå till skolan... Insåg sen att jag vaknade från siestan på en fredag och att jag inte har skola på några dagar, awesome. Drack mate och ska nu snart ut och träna lite. Blir nog ingen utgång för min del ikväll, har inte riktigt lust. Blir nog hemma och ser en leffa istället så får man lite sömn också ibland haha.
Några bilder från skolan

Just because a girl hangs out with guys more than other girls doesn't necessarily mean she's a slut. Just means shes got more bros than hoes.

Hej! Fyfaan så kallt det är idag. Man fryser ihjäl. Hade skola och höll på att somna flera gånger men klarade mej genom dagen. Ska nu se ett avsnitt Friends och så blir det en extralång siesta. Låter ganska perfekt.

Te vas

Hej! Idag gick vi med skolan och såg en film som handlade om Argentinas historia, riktigt intressant och förstod allt! Jee. Var på så otroligt bra humör och gick runt och log som en fåne, men det bjuder jag på! På eftermiddagen skulle vi baka en morotskaka men vi hittade inga morötter (pga av siestan var alla butiker utom en stängda) så det får bli till en annan gång. Gjorde dock en annan kaka, som jag slängde ihop utan recept. Blev riktigt gott ändå! For sen senare till Emiliano (är inte Emiliano typ världens finaste namn?!) och drack mate. Var lite sorgligt att måsta säga hejdå (han far tillbaka till Bs As imorgon) men kommer som tur tillbaka till påsken.
For och promenera/springa i en timme vilket var så otroligt skönt och dör av trötthet nu (hann inte sova siesta idag!!) så tänkte börja gå och lägga mej. Imorgon har jag inga planer så blir nog en låång siesta. Gonatt!

No one has ever made himself great by showing how small someone else is.

Holaa! Igår for vi efter skolan till Eric och lagade panqueques (plättar) och det blev ganska så nam. Regnade en massa så passade perfekt att vara inne och laga plättar.
Idag hade jag skola som normalt och efter skolan sov jag en lång och skön siesta ända till lite över 6 på kvällen. For till Agos, var där en stund och så for vi och hämtade lite papper till skolan. For sen med Carla och promenera/sprang i över en timme.
Fick höra otroligt dåliga nyheter just, så imorgon kommer jag att spendera dagen med att försöka få en kompis på bättre humör (vars mormor dog på morgonen).

sunday

Hej! Gårdagen var najs! Tandil var en trevlig stad! Kom hem halv elva tiden och for till Carla på middag med tjejerna. Där lagade vi oss färdiga också och förfestade. Sen drog vi till Macau och det var så sjukt lyckad kväll! Humöret på topp och helt jättebra fiilis.
Blev väckt ett tiden för lunch och hade lite skype-sessioner sen. Sov en skön siesta och gick och promenerade. Tänkte gå och sova nu för jag har lite huvudvärk och är ganska trött. Imorgon skola som vanligt. Ha det bra!

Good things come to those who wait, but better things come to those who go out and get it.

Gomorron! Helt chill kväll igår, vi var dock ganska trötta alla och det var inte så mycket folk i baren så vi gick hem redan halv 6-6 tiden. Vaknade typ 12, duschade och åt lunch och nu ska vi då som sagt till Tandil. På kvällen blir det väl middag med tjejerna och sen utgång. Ha det bra!
Ps. Lycka till mamma! ♥

TGIF

Några timmar skola idag vilket var skönt. På eftermiddagen var jag med några kompisar och åt äppelkaka som ens mamma hade gjort. Nam! Sedan gick vi nu omkring lite tills jag mötte upp mina klasskompisar och vi gick och planerade våra "abi"-hupparen. Kommer att bli coola! Blev en stund ännu på plazan och dricka mate till jag kom hem och äta middag. Fisk för andra gången under hela mitt år här, happytimes!
Nu ska jag duscha, kanske ta en powernap och 1-tiden blir jag upphämtad för att gå till Miguel på previa (förfest) och sen går vi till baren.
Imorgon efter lunch åker vi till Tandil som är en stad 150 km härifrån. Har hört att det är en  mycket vacker stad. Min hostmamma sa också att det finns jättefina kläder där så kanske jag har något nytt att sätta på mej imorgon kväll! Bloggar mer imorgon! kraaam

Jueves, 15 de marzo

Hej! Har haft skola som vanligt de senaste dagarna och så har jag promenerat varje kväll och på eftermiddagarna varit med vänner. Mina ben är så sjuka att jag har problem med att stiga upp och sätta mej ner. Men det är väl bara bra. Imorgon börjar jag som tur en timme senare och så slutar vi en timme tidigare, och så är det fredag!! Nu ska jag se ett avsnitt Friends och så blir det tutidags. Gonatt♥

Sometimes the strongest peoples in the morning are the ones that cry themselves to sleep at night.

Tjohej! Normi skoldag, inge speciellt där. Kom hem, var ensam hemma, värmde asado och lagade sallad och fruktsalladen som jag lagade igår. Sov en lång och skön siesta tills jag mötte upp Giuliana. Var just och promenerade i en timme, sköönt. Kom hem och hade inte nyckel och ingen var hemma hehe så väntade ute en stund tills jag gick till Candela som bor mittemot, stannade där en stund och kom sen hem. Åt just middag och ska ta en snabb dusch och sen blir det tutidags. Gonatt!

Everyone has a story untold, never start judging someone like we know them back to front because the truth is, we probably don't.

Hej! Hade kort skoldag idag som tur. Dåligt väder har det varit idag så det är en perfekt dag för att vara inne. Om en stund plockar Eric upp mej och så går vi till Conrado där vi kommer att laga tortas fritas, dricka mate och spela truco. Mer argentinskt än så kan det nog inte bli.
Lite om veckoslutet. På fredagen skulle jag ut men var så trött och det började ösregna så blev hemma och sova istället. Sköönt. Sen på lördagen så for jag med min familj till Dolores (en stad här nära) där deras son bor och fira hans födis. Tolv tiden kom vi tillbaka och så duschade jag och for till Eve och så fixade vi oss där. Previan gjorde vi hos Estefi och så for vi till Macau. En massa folk var där så det var rikit skoj! På söndagen så vaknade jag semi tidigt, åt lunch och så måste vi med Rotary göra en presentation över våra land i ett ålderdomshem. Hade inte alls lust men det gick snabbt så det var inte så farligt haha. Sen var jag med guysen på plazan tills jag gick hem och såg på fotbollsmatchen där Boca spelade. Måste få tag på en spelskjorta så snabbt som möjligt! Gotta goo!

Never waste an opportunity to tell someone that you love them.

Har lite glömt bort bloggen här på sistone. Har nu gjort en massa olika saker men dör av trötthet just nu så tänker gå och sova. Imorgon skola sådär som vanligt. Hörs imorgon!

no lo puedo creer lpm

hallooj! Perus skola idag, kom hem åt, sov siesta och skypade med de bästa (Sonja&Emil♥) tills Eduardo(från Mexico) och plockade upp mej. Hängde med honom hela eftermiddagen och talade om en massa utbytessaker. Helt skönt att kunna tala med nån som förstår och som man kan lita på. Tala bl.a. om det att hur trevliga och hjärtliga argentinare än är så är de såna gossipgirls att det inte går att lita på nån. Men det måste man bara lära sej och förstå att inte dela med sej såna saker man inte vill att vem som helst ska veta. Så att sånt. Nu blir det ett avsnitt Desperate Housewives.

When you blame and criticize others, you are avoiding some truth about yourself.

Hallllooooooj! Ingen skola har jag haft idag jippiiii. Vaknade ändå relativt tidigt, åt morgonmål i lugn och ro, såg på desperate housewives och bakade en kaka. Så bättre skulle denhär dagen inte ha kunnat börja! Nu har vi just ätit lunch, sen kom fotografen och sålde några foton från karnevalen till mej och så håller jag på och ordnar ordentligt i mitt rum. Allt känns sådär jättebra just nu. På eftermiddagen blir det antagligen terere och min yummiega chokokaka med guysen. Hoppas ni har en lika strålande dag som jag! PUSS

Mejor estar triste de la verdad que estar feliz de la mentira

Hej! Har en dålig dag idag så det här blir ett kort inlägg. Hade två timmar skola och har sedan dess varit hemma. Antar att vi typ far till plazan och dricka mate senare. Hörs när jag är på bättre humör!

Throughout my life: I've loved. I've lied. I've hurt. I've lost. I've missed. I've trusted. I've made mistakes. But most of all, I've learned.

Sadarja nu ar forsta skoldagen avklarad. Inte nagot speciellt. Aska och regn ute och sku sova en lang och skon siesta men blev och sag en film istallet. Fick anda sovet typ en halv timme. Nu ska jag snart ta mej ivag till Cones hus och fira hans fodis ♥.

home sweet home

Tillbaka i Maipu efter en av dom basta resorna nagonsin. Gratkalas blev det dar de andra steg av och sa kom jag sjalv hem 6 pa morgonen.
Klockan halv tolv blev jag vackt for nagra fran Rotary kom hit och tala med mej om att min familj jag skall byta till inte annu heller ar har i Maipu. Snart ska vi ata lunch )jag hungrar ihjal btw) och sen ska jag nog sova siestan tills jag traffar mina otroligt saknade kompisar.
Imorgon borjar skolan tyvarr igen.

No matter how talented you are, not everybody is going to like you. But that's life, just stay strong.

Halloj! Natten gick helt bra i bussen, inga söndriga fönster åtminstone! Idag kom vi till hotellet, gick och åt lunch (ñoquis!) och sen mötte vi resten av gruppen och for till en "vingård". Där gick vi först på en guidad tur och såg på druvodlingarna, vinkällaren, de olika maskinerna där man gör nåt med vinet osv. Sen fick vi också prova på vin.
Efter det åkte vi till en chokladfabrik (där vi nog inte så något av fabriken) och fick köpa choklad.
Just kom vi hem från det andra hotellet där vi åt middag och ska nu alla ha lite girls talk i ett av rummen, myspys. Så gonatt!

On the bus

Sitter nu på bussen och väntar på att alla kommer in. Mätta och trötta hoppas jag att vi kan sova hela natten utan att ett enda fönster går sönder. Hoppas verkligen att det inte händer. Är så sjukt trött så hoppas jag kan sova, det är inte så skönt att sova en hel natt på en buss.

Är så super excited över att komma fram. Vi måste dela på oss så att vi bor på två olika hotell och jag och några andra tjejer bor på samma hotell som Naty och Chechu (de två kvinnliga ledarna) och inte med Jorge (manliga ledaren alla hatar). Det är så roligt för Naty o Chechu är super chilliga och de haar Jorge mer än oss. Så antar att det kommer att bli partyyy!!

Men nu drar vi iväg så måste sluta förrän vikör iväg från wifi området. Ha det bra och sov skönt i era sängar! Gonatt!


RSS 2.0