When a man talks nasty to a woman, it's sexual harassment. But when a woman talks nasty to a man..... It is $3,99 a minute

Hej! Blev hämtad tidigare från skolan för att snabbt fara på en liten happening och fick sen komma hem. Just åt vi lunch, det var gott! Min mamma kommenterar varje dag att jag äter lite fast jag äter helt ordentligt. På tal om det så en flicka här som förra året var i Frankrike som utbyteselev gick upp 15 kg under sitt år. Helt sjukt! Nu ska jag gå läsa lite Harry Potter och sen sova en låååång siesta. Siesta är typ nästan det bästa som finns.

back in maipu

Nu är jag hemma igen! Tog ett dopp i poolen för det var så otroligt hett. Har inte gjort så mycket annat. Väntat på att få kontakt med mina kompisar, haha inte så lätt utan telefon och om en stund går vi till plazan. Imorgon blir det skola igen. Dagens bästa är nog mina finska karkkin! jiuhuuu

28.11.2011

Igår var det tyvärr inte sol men det var ändå helt varmt och skönt så vi var en stund på stranden. Som tur är det sol idag så jag ska gå och tvätta tänderna och sedan gå till stranden. Synd verkligen att jag inte har ett bodysurf bräde för här är helt perfekta vågor för det! Nå, får fixa ett tills sen när vi kommer hit på sommarlovet för en längre tid. Och wooohooou sådant hus vi kommer att bo i. När man åker med bil här så är varenda ett hus man ser sånt som man bara kunde drömma om, helt sjukt! Men nice nog haha. Nu ropar stranden på mej. Ha en bra dag! 

en dag på stranden

Tjohoo! Har haft en helt underbar dag på stranden! Vaknade halv elva tiden och åt morgonmål och när vi sedan 11 tiden gick till stranden så var sanden så het att jag just och just kunde gå barfota. Och då var det inte ens helt soligt utan sådär moln men att solen ändå sken igenom om ni förstår haha. Brände mej inte!! Men mitt hår däremot ser vitare ut. Sen när vi kom till lägenheten/rummet så chillade vi i poolen en stund. Nu är vi solade, simmade och påklädda. Tror att vi far ut och äta men vet inte. Magen kurrar nog lite så hoppas vi äter snart haha. Ha det bra! pussar

at the beach

HeeeY! Idag vr jag den enda flickan i vår klass, alla andra stannade hemma för att studera. Men helt chill var det nog. När jag kom hem hittade jag en lapp från posten och for och hämtade ut två paket. Jippppiiii så glad jag blev. Salmiak finally!!!!!!! ♥ Just nu är jag i Pinamar, en stad vid kusten > strand. Hit kommer vi också att komma på sommarlovet och bo i ett hus som är ganska så najss. Alla hus här är helt sådär "wooou". Lite synd för jag hade en massa planer och events för vslutet men Rotary lät mej inte stanna i Maipu so what to do. Och ett långt vslut på stranden är ju inte så tokigt det heller. Var just vid poolen med två av mina systrar och chillade där ganska länge. Snart ska vi säkert äta och imorgon blir det stranden hela dagen.
För tilfället håller jag på och tala med min saknade juntti ♥♥
love uu♥

When someone tells you about their problems, it doesn't always mean they're complaining. It means they trust you.

Halåå! Har haft en superdag! Fick 10 i matta juhuuu! Efter skolan for jag till ett typ barnhem men ändå int. Mer som typ lekis eller så för barn med sociala problem och liknande. Alltså herredumilde så söta dom var. Och hjärtliga! Helt otroligt hur kärleksfulla de var. Kommert definitivt att gå dit igen. Det var alltså min "community service". Efter det for jag med Eve och köpte en bikini och så kom vi till oss. En stund senare kom alla guysen hit och så chillade vi i simbassängen. Mycket nice!! Sen när guysen for så gick vi till plazan och bongade lite. hehe.
På kvällen var jag och promenera med min kära syster! Och så åt vi just mini asado. Nu ska jag duscha mej och sen och sova. Sovgott!
Ps. Många har undrat över varför jag bytte familj. Kanske skriver jag imorgon eller nån annan dag men eftersom jag inte vet vem som läser  min blogg så vet jag inte om jag skriver det hit eller inte. De som vill veta kan typ fråga mej i facebook så skriver jag där =)

22.11.2011

Hallåååå! Har inte så mycket att berätta. Vattnet har kommit tillbaka juhuuu och försvunnit pånytt. Men jag hann ändå duscha. Sen sov jag en ganska lång siesta, skönt. Vaknade till att väckarklockan ringde klockan 4 för att jag skulle bli upphämtad då och nu är klockan 6 och ingen har ännu kommit här förbi. Suger att inte ha en telefon btw. På kvällen blir det möte med rotary. Imorgon ska jag göra min community service grej. Också talade jag en stund med bästaste Alina idag. Gjorde min dag! ♥

no waterrrrr

Skönt med ingen skola idag! Idag skall jag gå till banken och betala för resan till söder och så ska jag också gå till posten och hämta ut ett paket. Juhuuu. Det finns inget vatten i Maipú så sen lördagen har jag inte kunnat gå i duschen. Fräscht. Men och andra sidan så har ingen annan heller kunnat. På fredagen hade vi inte skola för dom skulle stänga av vattnet mend det gjorde dom inte utan igår istället och utan förvarning. Så därför har vi inte skola idag. Det dumma är att vi har en "vattentank" här hemma men eftersom vi inte visste att de skulle stänga av vattnet så sparade vi inte vatten. Så hoppas på att det kommer tibaka idag... Det kommer liksom inte ens en droppe vatten från kranarna... Nu ska jag undersöka lite dethär med att köpa leffan från itunes, har inte bonga det förr och hittade nu alla Harry Potter filmerna... Inte bra haha.

20.11.2011

HEJ! Vaknade och märkte att klockan var 17:30, haha whatt har aldrig sovit så sent. Okej jag kom hem 7-halv åtta så kanske inte så konstigt med tanke på det.
Har idag hört av olika mänskor (men inte av rotary) att rotary sagt att om jag ordnar festen så blir jag hemskickad till Finland. Förstår inte hur dom skulle kunna göra det. Men pga vad som hände med förra familjen är vissa mänskor emot mej och försöker tydligen förstöra saker och ting för mej och eftersom de är en del av Rotaryklubben är det inte mycket jag kan göra åt saken. Tycker bara att vuxna mänskor borde kunna klara av att behandla alla lika, speciellt när det handlar om minderåriga. Det funkar så att man har 3 varningar, man kan bryta 2 regler och när man bryter en tredje gång blir man hemskickad. Jag har 1 och mexikanen här har 2. Då kan dom inte skicka hem mej om jag får en andra?! Och dessutom har jag inte gjort något för att få en andra.
Fede (min ex host bror) hade sagt på en middag igår att tydligen har Rotary alla papper fixade och att det enda som saknas är att jag håller festen och så skickar dom mej tillbaka. Men jag har inte haft festen ännu (och kommer då antagligen inte att ha heller) och jag har inte gjort något annat för att få en andra varning. Dessutom var det helt löjligt som jag fick första varningen för.
Som tur har jag världens bästa vänner och familj här som hjälper mej!♥
Nåjoo nu ska jag gå och sova, imorgon har vi ingen skola juhuuuuu.

nästa vs

Blev ingen fest sen heller idag. Den blir nästa vs istället. Oj jösses så barnsliga fullvuxna mänskor kan vara... Men det regnar idag och så vidare så kanske bättre nästa vs i alla fall. Så hinner vi spara energi hela veckan ;) Nu ska jag sova en stund, fixa mej och så blir det previa (förfest) hos Maria och sen Macau (discot). Kommer att bli en super kväll! Ha det bra! Pusssar

Hej jag heter Alexia och borde lära mej att använda solkräm!

Som rubriken säger borde jag lära mej att använda solkräm. Då sku jag inte behöva vara så här vackert (NOOOOT) röd som jag är nu. Och så sku jag kanske slippa ha svidande skinn. Ser ut som en tomat i facet förutom lite vitt jag har under ögonen. Vackertvackert.
Iaf så är min fest idag och inget kan förstöra det. Kommer att bli helt awesome!!!!!!!!!

Grattis fjortisen!

Grattis på födelsedagen honeybee!♥♥♥

como odio los sapos!

Hej! Kom just hem från att ha varit med i radion. Gick sjukt bra faktiskt.
Igår var vi på kvällen hos Steff och äta och efter maten såg vi på hennes 15-års video. Som jag berättade tidigare så firar man 15 års födisen massor här med helt sjukt påsatsad fest. Var som att se ett program av my sweet sixteen. Varför är alla så lameiga i Finland?!
Alltså fyfan vilken mängd paddor här finns. Dom som känner mej vet att det inte finns typ någå djur i världen som jag är mer rädd för än grodor/paddor. Så inte så positivt då att gatorna är fulla med hoppande stora äckliga fula saker. Usch usch usch. Enda formen av paddor jag tycker om är när dom ligger platta på gatan.
Nu ska jag antingen sova en stund inne eller gå ut i solen. Skulle gå ut men det är några gubbar och jobbar vid poolen så tror att jag går sen först när dom sticker. Sen går jag ut och läsa Harry Potter på spanska som jag lånade från bibban igår. Vet inte hur mycket jag kommer att förstå men fördelen är att jag har läst den förr så om jag inte förstår vet jag åtminstone vad den handlar om haha. Kommer att vara stolt när jag blir klar med den. På eftermiddagen blir det mate på la plaza och så ska vi sälja inträdesbiljetterna till min fest för dem som ännu inte har köpt. Hörs senare! Puss och kram

Höj aldrig dig själv genom att sänka någon annan.

Hej! Helt bra dag idag, inge speciellt hittils. Snart har jag Educación Física och efter det blir det megaglass med mina glasskompisar haha. Glass är så otroligt billigt här! Sjukt svårt bara allti att välja när det finns så massor många olika smaker. Och sen av vissa smaker så finns det liksom många smaker. Haha liksom sådär att det finns 10 olika smaker av till exempel choko. Så när man sen äntligen bestämt sej för att man vill ha chokoglass så måste man ännu välja vilken. Ojoj såna problem haha. Okej va selittää ja rikit? Bäst att sluta....

Hur kan ett gott skratt förlänga livet när tiden går fort när man har roligt?

Har haft en helt otroligt bra dag! Mina vänner är dom bästa♥ Lagade två kakor med min syster Luly och så 7tiden kom några av mina vänner hit. Vi hade sjukt roligt och ett dopp (hopp) i poolen med kläderna på blev det också. För min del. Haha. Är helt slut nu så orkar inte skriva mera men tänkte bara tacka alla som gjort min dag såhär bra! Les quiero mucho!♥♥

GRATTIS

Grattis till Emil och mej på födisen och till Sonja för att hon klarade inssin! Mina kusiner är dom bästa. Helt påriktigt. Älskar er!♥

TV

Hej! Om en timme blir jag upplockad för att vara med i TV. Inget jag direkt ännu skulle villa göra men har väl inget val. Gör det nog helt gärna men inte ännu. Jag skulle mycket hellre göra det när min spanska är bättre. Men u gotta do what u gotta do. Det värsta som kan hända? Att jag säger fel och då förstår väl alla att jag har lärt mej spanska i endast 3 månader. Så att sånt.
Det bästa är att jag fick ett meddelande från min förra familj att det kommit ett paket till mej från Finland. Wihuuuuuuu!

Hemma igen

35 timmar tog resan. Ei huhhu. När jag kom hem var jag trött och sjuk. Alltså jag hade så sjukt ont i magen. Och trött också. Nu är det nog bättre efter att ha sovit men jag stannade ändå hemma från skolan idag. Imorgon är min födis och vill inte vara sjuk då ;) Tänkte bara skriva och säga att jag är i liv. Foton kommer kanske senare om jag orkar ladda upp, det tar helt sjuuukt länge.

Mellanlandning

Hej! Nu har vi suttit på buss i nästan 11 timmar. Lite fick vi sovet men inte så länge och man kan nog inte kallat det för kvalitetssömn. Positivt ändå är att sätena är sköna och man får dom typ i liggande position.

Just nu har vi en kort vessapaus och matpaus. Inte mycket ordentlig mat men någo snacks i alla fall, bättre än inget.

Nu fortsätter resan


URUGUAY>

Ha haft en chill dag. Soligt och varmt (helt sjuuukt varmt). Kom just hem från radion där vi var med el mexicano och några från Rotary för att tala lite. Gick nog helt bra. Nu ska jag packa ihop lite stuff jag behöver till "resan". Vi far till Uruquay nämligen idag för att förnya visumet. 24 timmar i buss, nu måste jag fara. Chau

Stranden>

Hej! Skrev igår ett långt inlägg och när jag skulle publicera det for nettin och allt försvann. Nu är vi påväg till stranden. Strålande solsken och varmt. 26 grader lovat, men jag vet inte hur varmt det är. HÄRLIGT! Ha en bra dag!

MIN NYA ADRESS

Familjens efternamn: Escudero
Adress: Belgrano 831
7160 Maipú
Buenos Aires
Argentina

8 de Noviembre

Hej! Hade en kort skoldag, efter det gick jag och skötte några ärenden och sen hem och äta. Nu tänkte jag gå och sova siestan och sen klockan 4 blir det glass med Eric och kanske nån annan också. Efter det ska vi gå till det enda museet som finns i denhär staden. Tills imorgon borde jag fundera ut nåt community service juttu som jag måste göra. Har inte en blekaste aning. Tänkte att jag sku kunna gå till nån soupkitchen och servera mat men det finns inte här. Så föreslog mina kaverin att jag sku lära dansa hiphop men riktigt så bra är jag inte haha. Annat förslag var att laga finsk mat men med vilka pengar, var och till vem? Så kom jag på ideen att typ fotografera olika ställen här och sen göra nåt med bilderna och skänka dem till staden haha. Men vet inte helt om det är tillräcklit bra. Men typ sådär "hur jag ser Maipú" haha. Men please om ni har ideer så släng hit så mycket ni bara kommer på! BEHÖVS!

I mitt nya hem

Hej! Sådärja nu är jag äntligen i mitt nya hus! Helt sjukt nice! Supertrevliga och jättefint hus. Nu ska jag socialisera mej. Ciao!

mondayyy

Joujou wazzup? Jag chillar här hemma och har packat alla mina saker. Ingen aning dock när jag blir hämtad. På eftermiddagen men jag vet nu inte riktigt vad deras eftermiddag är här när klockan är halv fem och jag inte har hört något av nån. Tror att jag går en sväng och hälsar på Giuliana till hennes jobb och dricka lite mate och prata. Tänkte sova en siesta men tror jag sover en extralång imorgon istället haha. Dessutom har vi inge skola på fredagen och antagligen inte på måndagen heller. Wihuuu. Men ska nog ta det lite lugnt och visa gott exempel för nya familjen och sen ta ut det på min födisfest haha. Som dessutom ren har nästan 200 attending. Nice! Aja, nu går jag. Ha det bra!
ps. Far till Uruguay på lördagen. Men tyvärr bara för att mitt visum går ut och det måste förnyas. Men nästan alla utbyteselever i mitt distrikt måste göra det så blir sjukt roligt!

negraaaaa

Hola mis amigos! Hade en helt amazingly fantastisk kväll igår! Är trött och så vidare men sånt e de. Åt asado till lunch och gick efter det ut i solen en stund och kom in som en neger. Haha nå int helt men börjar nog få ganska bra med färg. Wihuuu. Nu ska jag börja packa mina saker för imorgon efter skolan byter jag familj. Let the packing begin!

I väntan på måndag

Hej! Har nu fått reda på min nya familj och gud så jag väntar på måndagen! På måndagen får jag tre systrar i åldrarna 15, 14 och 10. Dessutom har dom vad jag hört av mina kompisar fint hus och det bästa: swimmingpool! Just nu när det blir som varmast och sommaren kommer! Håller just nu på och tala med yngsta systern på facebook och hon verkar jättetrevlig, har på känn att det här familjbytet är det bästa som kunde hände och är super excited över min nya familj. Vet inte så mycket om dem ännu men det jag vet verkar helt super.
Dessutom så håller vi på och fixar mitt birthday party som kommer att bli något helt awesome. Redan 150 attending. Här så firar man när man fyller 15 år sådär som man firar sweet sixteen i USA. Mina vänner sa att dehär ska bli som de men då med faktan att jag fyller 17 haha! Så i väntan på måndagen och 19nde november (mitt party) så går jag nu och sova.Eller egentligen vänta på att vi äter så jag sen kan gå och sova. Adiossss

Första november!

Hallåå! Det är redan november? Det går inte riktigt in i min skalle. Kanske har lite också med klimatet att göra haha. Om familjbytet, det är inte så dramatiskt som det kanske lät igår. Det är bäst såhär och det klickade aldrig med denhär familjen så jag är riktigt glad att byta. Hoppeligen en familj som påriktigt känns som en familj än som några personer man bor hos. Ska nångång kanske ta och förklara varför men får se. Looong story.
Nu ska jag i alla fall gå till Giuliana. Vi ska sova utomhus (=bli bruna) och kanske eventuellt baka en kladdkaka. Fyra tiden möter vi upp de andra och går och dricka milkshake. Yummie.

sista oktober

Dagen gick bra, var nästan hela eftermiddagen med mina vänner i Filípides och fixade på min Finland-presentation.
Kvällen var nåt helt annat. Olika historier hit och dit, gråtande och jag kommer att byta familj denna vecka. Orkar inte skriva mer nu, lång historia.  Gonatt

RSS 2.0