Familia a jugar

Tänkte nu förklara vad det där "familia a jugar" var. Det är nåt som skolan ordnar varje år. Alla klasser deltar och man tävlar mot klasserna i sin egna årskurs (varje årskurs har två klasser). "Abina" ger teman åt varje årskurs och klasserna gör då en dans enligt det temat och skriver egna ord till sångerna. Sångerna är alltså helt "normala" sånger, man bara ändrar orden. Sen är det topphemligt! Haha. Andra klassen får inte veta något. Det som också är ett måste är att någon familjemedlem är med och dansar. Med det menas nån vuxen. Det är oftast någons mamma eller pappa. Vi hade en lärare från skolan, vet dock inte om han är familj med nån från vår klass. En annan sak också är att "abina" inte tävlar mot varandra. De får själva välja sina teman och ingendera "vinner".
Vi fixade massor på scenografin. Har tyvärr inga foton på det och det stör mej massor för vi hade helt sjukt mycket olika, helt jätte påsatsade, grejer. Kläderna/utstyrseln (heter det så?) var också ganska panostus. De flesta har säkert sett bilder på facebook.
Vår årskurs fick som tema "infantil". Det finns inte ett ord på svenska för infantil men det är liksom "barnsånger" och det som hör till det.
Vår "föreställning" gick ut på att vi elever var "dockor" och Gustavo (läraren) var typ tomte. Det var jul och vi dockor var helt stilla och han duuna nu lite där tills han somna och då vaknade vi och dansade alla tillsammans tills han sen vaknade igen och då gik vi tillbaks till att vara dockor. Helt sjuukt makee allt dedär! Har en video men Juan som tog den var på ett dåligt ställe så den är filmad från en dålig vinkel och lite skakig. Lägger upp den om det går, filen är nästan 3Gb så tror att det inte går. Åtminstone sätter jag lite foton.
Det bästa är att alla är med på det och klassandan blir jättebra. När man vanligtvis är i sina "grupper" så till familia a jugar så är alla en grupp.
Och så vann vår klass över den andra klassen så vi var alla glada! Vi gick ut och äta tillsammans och sku efter det fa och festa men alla var så slut så alla for till sig och sova istället haha. Men helt sjukt roligt var det! Och tur att vi vann efter allt jobb vi gjort! I två månader har vi hållit på och fixat på scenografin, planera olika saker som kläder, scenografi osv, öva koreografin och öva och öva och öva och öva.
Hoppas de flesta ungefär fick en lite bättre uppfattning om Familia a jugar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0